Diskusiu k stratégii parkovania predĺžili do stredy

12.5.2012
0
Diskusiu k stratégii parkovania predĺžili do stredy - Parkovanie2
Páčil sa vám článok?

Bratislavská samospráva predĺžila verejnú diskusiu k pripravovanej stratégii parkovania o päť dní. Odborná i laická verejnosť tak môže svoje pripomienky zasielať samospráve do stredy 16. mája 2012. Dosiaľ sa do diskusie zapojilo viac ako 3500 ľudí.

Diskusia sa začala 11. apríla na oficiálnej stránke mesta aj na sociálnej sieti Facebook. Monitorujú sa tiež diskusie na internetových stránkach regionálnych i celoslovenských médií. "Cieľom je vygenerovať názory Bratislavčanov nielen na aktuálnu situáciu z hľadiska parkovania v meste, ale aj princípy, ktorými by v budúcnosti chcelo mesto regulovať statickú dopravu," uviedol hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Najčastejšie je podľa jeho slov využívaná anketa na stránke samosprávy a ôsmi z desiatich diskutujúcich podporujú ideu rezidenčného parkovania. "Najväčšiu polemiku vyvoláva návrh na spoplatnenie parkovania počas dňa, v čase od 8.00 do 18.00 h, v širšom centre mesta," dodal hovorca. Navrhovanú stratégiu parkovania v meste bude posudzovať odborná komisia, o jej definitívnej podobe rozhodnú mestskí poslanci v letných mesiacoch.

Na území mesta majú dnes vodiči k dispozícii okolo 150.000 státí, pričom aktuálne štatistiky hovoria o počte viac ako 210.000 vozidiel na existujúce parkovacie plochy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?