Na nábreží sa predpoludním zrazilo osobné auto s električkou

10.5.2012
0
Páčil sa vám článok?

Dnes krátko pred 11.30 h došlo na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu (NAGLS) k dopravnej nehode. V smere na Botanickú ulicu došlo k stretu medzi električkou č. 4 a osobným motorovým vozidlom Peugeot 206.

Ako Bratislavské noviny informoval  František Peczár z bratislavského krajského policajného riaditeľstva, pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody bolo, že vodič motorového vozidla chcel odbočiť cez električkové koľajisko, avšak odbočil zlým spôsobom a to tak, že pri odbočovaní nedal prednosť v jazde prichádzajúcej električke. V dôsledku dopravnej nehody utrpel vodič motorového vozidla v súčasnosti nezistený rozsah zranení, pričom bol prevezený do nemocnice.

"Nakoľko sa vodič nebol schopný podrobiť na mieste dopravnej nehody dychovej skúške zameranej na alkohol, bol u neho nariadený odber krvi. Spolujazdkyňa tohto vodiča neutrpela žiadne zranenia. Vodič električky a cestujúci neutrpeli taktiež žiadne zranenia," uviedol F. Peczár.

Škoda na motorovom vozidle bola vyčíslená na 3000 € a na električke 1000 €. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania.

Z dôvodu dopravnej nehody bola vylúčená električková doprava do Dúbravky a DPB, a.s., zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu. Zhruba po polhodine sa následky dopravnej nehody podarilo odstrániť a električkové linky č. 4, 5 a 9 premávajú  cez nábrežie bez obmedzení.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?