BEDEKER GURMÁNA: Otestovali sme najväčšiu ázijskú reštauráciu v Panorama City

23.12.2018
Dynasty asian restaurant Panorama City

Zdroj: FAcebook/Dynasty Asian Restaurant

Páčil sa vám článok?

Na prízemí polyfunkčného komplexu Panorama City na Landererovej ulici sme objavili azda najväčšiu ázijskú reštauráciu v Bratislave. Zámerne neuvádzame, že čínsku, aj keď väčšina jedál pochádza práve z čínskej kuchyne. Svoje miesto v jedálnom lístku majú totiž aj jedlá japonské, kórejské, thajské. Poďme teda do DYNASTY ASIAN RESTAURANT.

Interiér je zariadený moderne, ale v ázijskom štýle, na prvý pohľad pôsobí honosne, ale v skutočnosti sú to zväčša plastové imitácie. Odhadom je podľa veľkosti interiéru a počtu stoličiek toto asi naj­väčšia ázijská reštaurácia v Bratislave. Podľa dostupných informácií má kapacitu 122 stoličiek, okrem tradičného jedálneho lístka ponúka aj koncept „All You Can Eat“, čo v preklade znamená „Všetko môžeš jesť“ (vo význame Jedz, koľko vládzeš). Ide o samoobslužnú formu jedálne, kde platí niekoľko obmedzení – maximálna doba konzumácie sú 2 hodiny, zvyšky jedál si nemožno nechať zabaliť, naopak, môžu byť vyúčtované ako riadna porcia.

​Na výber sú tri druhy ponuky – základné menu (6,80 €/ osoba) obsahuje polievky, mäsité a bezmäsité jedlá, predjedlá, šaláty, prílohy, tradičné čínske taštičky pripravené na pare Dim Sum, dezerty, zmrzlina. Sushi menu (7,80 €/ osoba) dáva možnosť vybrať si navyše aj z ponuky sushi, Teppanyaki menu (9,80 €/ osoba) okrem sushi ponúka aj mäso, dary mora a zeleninu pripravené na grile s omáčkou podľa vlastného výberu. Jesť, koľko vládzete, môžete v Dynasty Asian Restaurant každý deň od 11.00 do 21.00 h.

Zdroj: FAcebook/Dynasty Asian Restaurant

​Okrem toho reštaurácia ponúka obedové menu 30 jedál, z ktorých si môžete vybrať od 11.00 do 16.00 h. Po 16.00 h je na výber z jedálneho lístka À la carte, ktorý obsahuje až 120 jedál. V obedovom menu sú jedlá, ktoré nájdete aj v hlavnom jedálnom lístku, akurát ide o menšie porcie (200 g), súčasťou jedla je polievka a ryža (100 g). Dali sme si kórejský chimdak, čo je pikantné vykostené kuracie stehno so zeleninou a jazmínovou ryžou (5,50 €), v cene s ostrokyslou polievkou (0,2 l).

Jedlá servírujú s príborom, na vyžiadanie donesú hosťom paličky – nie však jednorazové, ale lakované na opakované použitie. Z plytkého taniera sa však s paličkami konzumuje dosť komplikovane. Pre porovnanie, tieto isté jedlá (väčšia porcia) by stáli 10,50 €, čiže ostrokyslá (1,90 €), chimdak (7,50 €/300 g), jazmínová ryža (1,10 €/100 g). Chuťovo sme nemali k jedlám žiadne výhrady, ostrokyslá bola o čosi glejovitejšia, ako sme mali možnosť spoznať v iných ázijských či čínskych reštauráciách. Ako ďalšie obedové jedlo sme si dali japonský Bento box Unagi (6,60 €/300 g), ktorý obsahuje sushi, jarné rolky, sladkú ryžu s údeným úhorom, šalát a k tomu slepačiu polievku v cene. Všetky jedlá boli veľmi chutné.

Z ponuky À la carte sme si dali čínskych Osem pokladov s chrumkavou kačicou na železnej platni (7,90 €/ 300 g) s jazmínovou ryžou (1,10 €/ 100 g). Táto porcia je teda poriadna, súhrnných 400 g jedla si vyžaduje riadneho jedáka. Osem pokladov sú tri druhy mäsa (bravčové, hovädzie, kuracie) s krevetami, zeleninou (mrkva, cibuľa, hrášok), arašidmi a v tomto prípade aj s kúskami kačacieho mäsa. Servírované sme to dostali na rozžeravenej železnej platni. Chuťovo to bolo dobré, na stredoeurópsku chuť trochu prislané.
Celkovo hodnotíme Dynasty Asian Restaurant ako lepšiu ázijskú a priemernú bratislavskú reštauráciu. Kto má rád čínske, japonské, thajské či kórejské jedlá a rád sa veľa naje, bude v tejto reštaurácii určite spokojný. Na pitie odporúčame jazmínový čaj (1,60 €) alebo čínske, thajské či japonské pivo (2,50 – 3,20 €/ 0,33 l).

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?