• Bedeker gurmána
  • 30.09.2018 14:03

BEDEKER GURMÁNA: Otestovali sme Viet House na Laurinskej, ktorý nahradil Flamendra

0 0
Viet House
Zdroj: viet-house-vietnamese-restaurant.business.site

Na Laurinskej ulici 4 otvorili RESTAURANT & SUSHI BAR VIET HOUSE. Naozaj príznačné, že sa tak  stalo v čase, keď slovensko-vietnamská spolupráca presahuje rámec štandardných medzinárodných vzťahov.  

Nový nájomca priestoru v budove spájajúcej Laurinskú s Gorkého ulicou si s prestavbou interiéru ťažkú hlavu nerobil. Všetko nechal po starom s výnimkou vývesného štítu na fasáde domu a za barom. A tak na stenách nenájdete historické fotografie Hanoja či iných vietnamských miest, ale Bratislavy, na stene zostala tabuľka s popisom histórie tafelspitzu či ponuky vín predchádzajúcej reštaurácie Flamender. Dokonca polievku servírujú v miske s jej názvom. Interiér rozhodne ničím nepripomína, že ide o vietnamskú reštauráciu a sushi bar.

Jedálny lístok je pomerne bohatý – tradičné polievky ázijskej kuchyne, množstvo druhov sushi, od maki a nigiri, cez sashimi, futomaki, uramaki, až po tempuru, a to jednotlivo alebo v rámci setu. Okrem toho ázijské jedlá grilované, dusené, opekané, vyprážané, vegetariánske. Spomedzi polievok sme neodolali tradičnej ostrokyslej (2,20 €/ 300 ml), z ktorej sme však boli maximálne sklamaní. Bola riedka a navyše posypaná množstvom nakrájanej mladej cibuľky, ktorá prebila všetky chute. Od ostrokyslej polievky, ktorú poznáme s bratislavských, ale aj zahraničných reštaurácií bola táto na míle vzdialená.

Z ďalšej ponuky polievok sme si dali vietnamskú Pho Ga s kuracím mäsom a ryžovými rezancami (6,90 €/ 500 ml) a Pho Bo Tai s hovädzím mäsom a rezancami (7,90 €/ 500 ml). Vybrali sme si menšie porcie, pretože ich ponúkajú aj vo verzii 700 ml, čo už nie je polievka, ale hlavné jedlo. Kuracia Pho bola nevýrazná, sklamala nás aj hovädzia polievka. Ak to porovnáme s vietnamskými polievkami, ktoré sme nedávno mali možnosť ochutnať a hodnotiť na Drieňovej ulici, na Laurinskej sa hrá podstatne nižšia liga.

Z hlavných jedál sme vynechali sushi a aj na radu slovenského čašníka dali prednosť grilovanému hovädziemu mäsu na vietnamský spôsob (11,90 €) a grilovaným krevetám na vietnamský spôsob (12,50 €), obe s ryžovými rezancami a klíčkami. Hovädzie aj krevety boli na drevenej špajdli, dostať ich dole civilizovaným spôsobom bolo dosť náročné. Ryžové rezance boli zlepené a dosť ťažko sa naberali, celkovo nás obe jedlá trochu sklamali. V oboch prípadoch prílohu na tanieri tvorili viaceré druhy čerstvých bylín. Celkovo sme boli z týchto špecialít Viet House sklamaní.

Napriek tomu, že ázijská kuchyňa má v posledných rokoch v Bratislave úspech, nie každá vietnamská reštaurácia je toho zárukou. Navyše na susednej Gorkého ulici sa už pomerne dobre etablovala iná ázijská reštaurácia, takže Viet House to nebude mať ľahké.

 

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky

Maximum: 5 hviezdičiek

Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

 


Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania Bratislavských novín.