BEDEKER GURMÁNA: Na Lazaretskej kraľuje Bratislavská Kozlovna

24.11.2018
0

Zdroj: fb oficialna stránka Bratislavská Kozlovna

Páčil sa vám článok?

Na začiatku Lazaretskej ulice zo strany Špitálskej bola kedysi legendárna Poľovnícka reštaurácia. Po zmene režimu sa premenovala na Detva, neskôr tu bola reštaurácia U dvoch levov. Boli to vždy prevádzky nižšej ceny aj kvality. Už vyše roka je tu Bratislavská KOZLOVNA, prvý gastronomický koncept veľkopopovického pivovaru v meste.

Priestor prešiel kompletnou rekonštrukciou, interiér je zariadený v štýle moderných pivovarníckych reštaurácií, aké už v Bratislave otvorili iné pivovary. V Kozlovni však majú originálne drevené stoly s kovovými kopýtkami, pričom interiéru dominujú drevo a železo. V prednej časti z Lazaretskej je výčap a priestor pre fajčiarov, v zadnej časti otvorenej s výhľadom do ministerského parkoviska je priestranná časť pre nefajčiarov.Podľa očakávania je ponuka jedál podobná konceptom konkurenčných, resp. spriaznených pivovarov ako je Prazdroj (Kolkovna) či Gambrinus (Srdcovka).

Studené predjedlá, resp. chuťovky k pivu, polievky, šaláty, hlavné jedlá slovenskej a českej kuchyne, bezmäsité jedlá, dezerty. Z predjedál sme si dali paštétu z kačacích pečienok s cibuľovým pyré a domácim chlebom (5,20 €) a nakladaný hermelín s pikantným pivným karamelom (4,60 €). Obe boli chutné, boli sme zvedaví, akého tu majú utopenca, v čase našej návštevy však nebol v ponuke. Z trojice polievok sme ochutnali dve - fazuľový špeciál s klobáskou, údeným mäsom, zeleninou a rezancami (3,90 €) a kurací vývar s domácimi rezancami, mäsom a zeleninou (2,90 €). Ani proti jednej sme nemali najmenšiu výhradu. Obe boli husté a chutné.

Zdroj: oficiálna fb stránka Bratislavská Kozlovna

V ponuke devätnástich hlavných jedál sú napríklad kapustové strapačky (6,80 €) či bryn­dzové halušky so slaninkou (6,90 €), ale aj kuracie krídelká v medovo-pikantnej marináde (8,60 €), bravčové rebrá s pikantnou marinádou (11,90 €), zemiakové gule plnené údeným mäsom, kyslou kapustou a opraženou cibuľkou (7,60 €) a bravčové koleno na pive s chrenovým krémom a chlebom (12,90 €). My sme si dali vykostené kuracie stehno s plackami z červenej repy a zeleninovým ragú (8,90 €) a slovenský burger, čiže hovädzie mäso s pečenou slaninou, oštiepkom a volským okom, cesnakový dressing, podávaný s hranolčekmi (9,80 €).

Kuracie stehno bolo chutné, aj keď to nebolo celé stehno alebo bolo z veľmi malého kuriatka. Cviklové placky boli originál­ne a chutné. Porcia slovenského burgera bola veru poriadna, kombinácia s volským okom a údeným oštiepkom bola originálna a rovnako aj chutná. Hranolčeky boli nesolené, čo sme ocenili, pretože niektoré reštaurácie zvyšujú konzumáciu nápojov práve soľou. Bezmäsité jedlá ako špenátové krupoto (7,80 €), hríbové krupoto s parmezánom (8,30 €) alebo vyprážaný oštiepok s hranolčekmi (6,90 €) sme tentoraz vynechali, rovnako nám už nezostalo miesto na niektorý z dezertov, či už jablkovú štrúdľu (2,90 €), tvarohové šišky s vanilkovým krémom (3,30 €) alebo somloi halušky so šľahačkou a čokoládovou polevou (2,90 €).

Obsluha bola pozorná, v čase obeda však nestíhal kuchár ani čašník. Vtedy tu totiž kraľuje obedové menu za 4,70 €, resp. 5,90 €. V ponuke majú jednu polievku a na výber päť hlavných jedál. Celkovo hodnotíme Bratislavskú Kozlovnu ako najlepšiu reštauráciu na ulici, na Kolkovnu či Srdcovku však zatiaľ nemá.

Naše hodnotenie: 4 hviezdičiek
Maximum: 5 hviezdičiek


Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Zdroj: oficiálna fb stránka Bratislavská Kozlovna

Páčil sa vám článok?