Nový rekord: V rámci podujatia Noc vonku prespalo na ulici takmer 300 ľudí

30.11.2020
0

Zdroj: FB OZ Vagus

Páčil sa vám článok?

Už 7. ročníkpodujatia Noc vonku, ktorý sa konal vo štvrtok v noci, prekonal rekord v počte účastníkov. Na akcii organizovanej občianskym združením Vagus, ktoré pomáha ľuďom bez domova, sa zúčastnilo takmer 300 ľudí. Tí vyjadrili svoju spolupatričnosť s ľuďmi bez domova aj tým, že prespali na ulici.

"Vonku nás dokopy spalo takmer 300. Toto číslo je pre nás stále trošku neuveriteľné a sme dojatí... Dostávame od Vás množstvo spáv, v ktorých opisujete svoje dojmy a pocity. Noc, ktorú ste strávili vonku, pre vás znamenala najmä akt solidarity, prejav spolupatričnosti, ale tiež moment uvedomenia si mnohých skutočností o živote bez domova," ďakuje účastníkom akcie OZ Vagus.

Prostredníctvom podujatia Noc vonku sa OZ Vagus každý rok snaží upozornovať na nevyhnutnosť stabilného bývania ako prvého kroku na ceste z ulice. "Naozaj je len ťažko predstaviteľné, že by bol človek po noci strávenej na ulici schopný ráno vstať a odhodlane pracovať na riešení svojej situácie," vysvetľuje OZ.

Svoje dojmy z noci strávenej na ulici priblížili aj niektorí účastníci akcie. "Noc vonku som prežívala ťažko, no dalo sa to zniesť najmä preto, že som vedela že je iba jedna a hneď ako sa ráno zobudím, budem sa môcť opäť vrátiť do tepla môjho domova," uviedla jedna z účastníčok

Do Noci vonku sa zapojil aj známy poslanec Adam Berka, písali sme o tom tu:

(ms)

Páčil sa vám článok?