ANKETA Pýtame sa Bratislavčanov: Čo by ste odkázali novozvolenému primátorovi Vallovi?

14.11.2018
0
Matúš Vallo

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

Po sobotných komunálnych voľbách je jasné, že v kresle primátora Bratislavy nahradí Iva Nesrovnala Matúš Vallo. Pýtali sme sa Bratislavčanov, čo by mu odkázali, na čom by mal v meste popracovať.

Marcela (68):
Zdroj: ms

Malo by sa viac dbať na to, aby sprejeri nesprejovali novoopravené budovy. Ako to potom vyzerá aj v tom centre mesta? To mi strašne prekáža, viac ako doprava alebo parkovanie. Malo by sa to brať vážnejšie a prísnejšie sankcionovať. Netýka sa to však iba centra mesta, ale aj sídlisk. Ďalej, aby sa tak bezhlavo nestavalo. Takže, aby sa trochu viac dbalo na to, aby Bratislava aj pekne vyzerala. A tiež by som si priala viac parkov a zelene.

Darina (28):
Zdroj: ms

​Za seba poviem hlavne riešiť chodníky a parkovanie. Nie všade je bezbariérový prístup pre kočíky a vozíčkárov. Ďalšia vec je, že keď už chcú niečo stavať, tak by sa mali najprv trochu zamyslieť nad tým, aby bolo následne aj kde parkovať. A celkovo podporiť ľudí, ktorí chcú bývať.

Margita (76):
Zdroj: ms

Veľmi veľa je toho a netýka sa to iba primátora. Napríklad neopravené zábradlia alebo budova ružinovskej pošty. Kedysi sme chodili do veľkej poštovej budovy, potom ju presťahovali do inej, kde sa ledva zmestíme desiati. Okrem toho do budovy vedú dva schodíky, ktoré sú v dezolátnom stave, starší ľudia majú problém sa tam dostať. Takže kľudne môžu začať aj hneď tu vecami priamo z Ružinova.

Marta (75):

Zdroj: ms

Viete čo, hlavne nech riešia cesty a chodníky. Niekedy, keď prší, tu tak voda stojí, že sa nedá vôbec prejsť a musíme ísť po tráve. Takže asi toto by bolo treba trochu doriešiť.

Ivan (83):

Zdroj: ms

​Páčila sa mi myšlienka jeho predchodcu dať do poriadku Grössling. Chodieval som sa tam totiž ešte zamlada kúpať, je to nádherné miesto a myslím si, že Bratislave v centre mesta niečo takéto chýba. Ďalšia vec, ktorá by som bol rád, keby sa dotiahla, je projekt predĺženia električkovej trate v Petržalke. Spojiť električkou celú Petržalku s Hlavnou stanicou. Bolo by skvelé vyriešiť tieto dve veci.

(bal, ms)

Páčil sa vám článok?