FOTO: Na Jarošovej ulici budujú súbežne nový chodník aj cyklotrasu

20.8.2018

Zdroj: FB Tomáša Korčeka

Páčil sa vám článok?

Na Jarošovej ulici, ktorá spája Vajnorskú a Račiansku ulicu panuje v týchto dňoch čulý pracovný ruch. Generálny investor Bratislavy sa tu pustil do budovania novej cyklotrasy, v rámci čoho začali vymieňať aj povrch na chodníku, ktorý vedie popri areáli patriacemu Ministerstvu obrany SR.

O priebehu prác pri budovaní cyklotrasy a rekonštrukcii chodníka informoval verejnosť aj starosta Nového Mesta Rudolf Kusý prostredníctvom sociálnej siete, kde napísal: "Pred pár mesiacmi sme sa stretli s cyklokoordinátorom magistrátu a mestskou organizáciou GIB kvôli cyklotrase na Jarošovej. Pod vedením nášho cyklokoordinátora Stano Skýva Nové Mesto pripravilo projekt, ako si cyklotrasu predstavujeme. Magistrát neakceptoval všetko, preto sme sa dohodli, že cyklotrasa radšej skončí pred Čabelkovou križovatkou, na ktorú bude samostatný projekt. Zároveň pripravujeme projekt cyklotrasy na Pionierskej, takže ak bude dobre urobená križovatka, vznikne nám zmysluplný súvislý úsek. Trvali sme na tom, že treba urobiť cyklotrasu nie len lokálnymi úpravami, ale s kompletnou výmenou asfaltu, aby bol zároveň urobený aj chodník. Takže cyklotrasa by mala byť pekná."

Zdroj: FB Tomáš Korček

"Urobili sme aj dokumentáciu na cyklotrasu na Odborárskej a magistrát sľúbil, že tento rok ho v spolupráci s Novým Mestom urobí. Pred dvoma týždňami mi potvrdili, že to stále platí. Tak sa tešíme," dodal Kusý.

(ars, foto: FB Rudolf Kusý)

Páčil sa vám článok?