Nemáte program na nedeľu? Príďte poobede na dostihy

11.8.2018

Zdroj: zavodisko.sk

Páčil sa vám článok?

Dnes nás pravdepodobne čaká opäť teplý letný deň. Kto nedá prednosť vode či lesu, môže prísť do Starého hája na dostihy. Na programe so začiatkom o 14.00 h, je spolu osem rovinových dostihov. A pripravený je aj sprievodný program. Napríklad deti sa budú môcť zadarmo od 15 do 17 hodiny povoziť na koníkoch.

O 15,45 h. sa odbehne Slovenské miniklusácke derby (poníky zapriahnuté v sulkách povedú deti, mladí jazdeckí adepti tohto ušľachtilého športu), takže o zábavu a príjemné chvíle bude postarané. Štart posledných dostihov je naplánovaný o 17.40 h

Hlavným bodom programu 13. dostihového dňa prebiehajúcej sezóny je Cena turfu (rovina I. kat., 3r+, 2400 m, 7000 €). Medzi siedmimi účastníkmi figurujú aj dvaja protagonisti minuloročného strhujúceho súboja v cieľovej rovine: víťazný George Boole (dž. Z. Šmida) a tretí Gaston (dž. Jiřího Palíka tento raz vystrieda v sedle dž. Ján Havlík). Jiří Palík tento raz vysadne na papierového favorita Portorikosa, ktorý sa v aktuálnej sezóne vynikajúco etabloval medzi vytrvaleckú špičku, o čom svedčia tretie miesto vo Veľkej cene Slovenska a striebro v Zlatom pohári. Jeho stajňový kolega Kilword (P. Krowicki) v tejto sezóne zvláda úspešne dištancie od 1600 do 2600 metrov. Adeptom na dotované umiestnenie je spoľahlivý Fantastic Lacy (dž. J. Línek) a podobné ambície majú určite aj slovenský odchovanec Sulman (dž. J. Verner) a z maďarského tréningu na Slovensko presťahovaný Mr Zuru (dž. P. Foret), vlani bronzový v maďarskom derby. 

(ts, ars, foto: zavodisko)

Páčil sa vám článok?