Remeselný trh: Privítajte jar s autentickou folklórnou kultúrou v tradičnom aj netradičnom prevedení

18.3.2018
Remeselný trh

Zdroj: facebook Remeselný trh

Páčil sa vám článok?

Vychýrení remeselníci sa stretnú pod jednou stredchou, aby predviedli kvalitu a pestrosť ľudových ručných prác. Trojdňový festival tematicky naladí na blížiacu sa Veľkú noc a ponúkne aj množstvo kreatívnych nápadov na oslavu tohto sviatku. Remeselný Trh prinesie 21. - 23. 3. do Starej Tržnice ukážky remesiel, workshopy, kultúrny program i množstvo šikovných tvorcov.

Majstri mnohých remesiel ako drotárstvo, hrnčiarstvo, splsťovanie, výroba drevených misiek so sústruhom či šúpolových bábik predvedú počas tohto festivalu svoje výrobné techniky. Niektoré z techník ako zdobenie kraslíc, zapletanie vrkočov či pletenie korbáčov vás naladia na blížiace sa sviatky. 

Na trhu bude prednáška o modrotlači s Matejom Rabadom, ktorý túto zaujímavú techniku farbenia látky ukáže aj naživo. Súčasťou programu bude aj kultúrna časť, ktorá prinesie fujarový koncert pod vedením Jána Cerovského, koncert známych Vrbovských víťazov aj vystúpenie detského folklórneho súboru Červené Jabĺčko, ktoré vedú dlhoročné sólistky slávneho SĽUK-u.

Na svoje si prídu aj ratolesti v predstavení hudobno – bábkového divadla Féder Teáter O príšerne krásnej princeznej, v bábkovej divadelnej hre O čertovi Kolofónovi a čítačke Braňa Jóbusa. Krásy slovenskej ľudovej tvorby rozkvitnú na výstave krojov, ktorá sa koná v spolupráci s Ústredím ľudovej umeleckej výroby. Čaká nás aj Výstava o nehmotnom kultúrnom dedičstve Slovenska od Centra pre tradičnú ľudovú kultúru.V závere každého dňa sa navyše konajú afterpárties v klube KC Dunaj v centre mesta.

Pred Starou tržnicou bude po celý čas prebiehať aj Street food park, ktorý prináša raz mesačne na Námestie SNP predajcov s pouličným občerstvením. V takejto atmosfére a "nastojáka" si tak v spoločnosti priateľov, kolegov či známych môžete vychutnať obed, neskorý snack alebo sa posilniť pred večerným programom v meste.


Vstupné na podujatie Remeselný trh sú 2 eurá, ktoré zaplatíte na mieste, platí na celé tri dni a deti do 12 rokov majú vstup zadarmo.

(ncuki)


Páčil sa vám článok?