FOTO: Vrakunčania sa nahnevali na starostu, že im zrušil hokejbalové ihrisko, ale ten ich milo prekvapil!

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Starosta Vrakune Martin Kuruc zažil pred niekoľkými dňami poriadne nepríjemnú situáciu. Obyvatelia Slatinskej ulice a blízkeho okolia ho obvinili, že nechal zrušiť hokejbalové ihrisko na Hnilickej ulici a miestna mládež teraz nemá kde hrávať hokejbal. Pritom pravda je celkom iná a väčšinu Vrakunčanov asi skôr poteší...

Vrakunský starosta na vzniknutú situáciu reagoval na sociálnej sieti a priznal sa, že ho obvinenia obyvateľov zo zničenia hokejbalového ihriska poriadne nahnevali. „Áno, odstránili sme mantinel. Potiaľto je to celkom pravda. A teraz ten zvyšok. To ihrisko bolo úplne nefunkčné. Roky rokúce. Tie mantinely, za ktorými tu je taký smútok, boli úplne nefunkčné. Povrch neumožňoval ani len prihrávku na dva a pol metra. Tobôž na to, aby tam niekto hral hokejbal. Niečo o tom tuším totiž! Roky je tam nefunkčná kanalizácia, bohužiaľ na vodné pólo to zatiaľ nie je tiež. No celé zle. Roky rokúce. Všetci vieme, v akom stave som preberal Vrakuňu. V hanebnom. Tri roky tvrdej práce, škrtenia opaskov, zháňania každého centu. Na meste som sa do krvi asi 258 000-krát vyhádal s primátorom. Ale výsledok je ten, že som vybojoval peniaze pre nás. Moja hláška : "... a čo z toho bude mať Vrakuňa" v mestskom zastupiteľstve už zľudovela. Tak a kto maká , ten má. Takže sa mi podarilo nájsť spôsob, ako uskutočniť kompletnú rekonštrukciu ihriska. Akurát sa hrám s projektovou dokumentáciou. A môžem Vám zodpovedne povedať, bude to veľká paráda. Nové a krásne hokejbalové ihrisko. Komplet. Aj povrch, aj mantinely, aj kanalizácia, aj striedačky. A pribudne aj ihrisko na basket, plus minifutbal, plus ihrisko pre maličké decká. Plus tam nájdeme aj pár parkovacích miest naviac. Dali ste mi dôveru, robím, čo viem. A toto bude excelentný projekt. A áno, dala by sa tam postaviť aj bytová jednotka, síce by už naozaj nebolo kde zaparkovať, a prišli by sme o ihrisko, ale aspoň by som nemusel počúvať tieto pindy,“ napísal starosta Martin Kuruc na svoj facebookový profil.

Skontaktovali sme sa aj s miestnym úradom vo Vrakuni, kde nám potvrdili, že sa ihrisko na Hnilickej ulici bude tento rok komplexne rekonštruovať, ale termín začatia prác na jeho obnove ešte nepoznali.

Zdroj: Vrakunanet

Tieto mantinely boli odstránené, na základe čoho si ľudia mysleli, že sa ide zrušiť celé hokejbalové ihrisko. 

(ars, foto: google maps, vrakuna)

Páčil sa vám článok?