Vo štvrtok sa bude konať zbierka trvanlivých potravín. Môžete darovať jedlo tým, ktorí ho potrebujú...

22.1.2018

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Po dvoch ročníkoch projektu Daruj Jedlo sa vo štvrtok 25. januára 2018 uskutoční aj v poradí tretí. Cieľom je motivovať ľudí, ktorí využívajú na cestovanie autami mobilnú aplikáciu, aby sa zapojili do zbierky trvanlivých potravín pre ľudí v núdzi.

V čase od 13:00 hod. do 18:00 hod. bude môcť každý darovať potraviny tým, ktorí to najviac potrebujú. Stačí si otvoriť aplikáciu Uber, v spodnom menu vybrať Daruj Jedlo a objednať vozidlo, ktoré darované potraviny vyzdvihne a bezplatne ich odvezie do Potravinovej banky Slovenska.

 Kampaň bola minulý rok úspešná. Používatelia spomínanej aplikácie v priebehu niekoľkých hodín vyzbierali viac ako jednu tonu trvanlivých potravín, ktoré boli rozdelené do približne 60 veľkých balíkov pre klientov sociálnej výdajne Bratislava – Petržalka, spolupracujúcej s Potravinovou bankou Slovenska. „Nie každý mal možnosť počas uplynulých sviatkov hodovať, a preto chceme práve týmto spôsobom pomôcť vyzbierať potraviny pre tých, ktorí sú v ťažkej životnej situácii. Posledné dva ročníky používatelia našej aplikácie ukázali, že im osudy iných ľudí nie sú ľahostajné. Tento rok by sme množstvo vyzbieraných potravín chceli opäť prekonať, preto budeme vďační za akúkoľvek, aj malú pomoc,“ hovorí Tomáš Peťovský, generálny riaditeľ Uber pre Slovensko a Českú republiku.

Vyzbierané potraviny budú podľa potreby prerozdelené a odovzdané ľuďom, ktorí takúto pomoc potrebujú. Zbierka je zameraná na trvanlivé potraviny, ako sú konzervy všetkého druhu (paštéty, rybacie a mäsové konzervy), strukoviny, instantné polievky, ryža, cestoviny, cukor, káva, čaj, olej, sirupy, džemy, kompóty, krupica, piškóty, cereálie, nápoje v obaloch tetrapak (mlieko, džúsy), soľ, vegeta a rôzne koreniny. Zbierať sa budú aj čistiace a hygienické potreby – mydlá, saponáty, toaletný papier či detské plienky.

„Máme veľkú radosť, že nás prizvali už do tretieho ročníka tejto úspešnej zbierky potravín. Tešíme sa z každej podobnej príležitosti, vďaka ktorej máme možnosť pomôcť tým menej šťastným. Verím, že aj tento rok sa nájdu ochotní ľudia, ktorí sa do akcie zapoja a pomôžu tým, ktorí sú na takúto pomoc odkázaní,“ uviedol Marko Urdzik z Potravinovej banky Slovenska.

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?