Na Kamzíku vybudujú záchody za 120-tisíc eur

27.11.2017
0

Zdroj: OZ Naše Karpaty

Páčil sa vám článok?

Okrem snahy znížiť ťažbu dreva v lesoparku sa OZ Iniciatíva Naše Karpaty venuje aj snahe zlepšiť zázemie pre cyklistov, bežcov, turistov a podporiť tak rekreáciu v prírode. Najnovšie sa im podarilo presadiť aj vybudovanie verejných toaliet na Kamzíku.

„Som rád, že iniciatíva, ktorú už roky vyvíjam a snaha o kultúrnejšie prostredie na Kamzíku, dostáva pomaly reálne kontúry,“ informoval nás Jakub Mrva z OZ Naše Karpaty.

„Po vybudovaní detského ihriska, osadení stolov nad cvičnou lúkou, oplotenia pamätníka proti parkujúcim autám sa mi na Kamzíku podarilo presadiť ďalšiu dôležitú úpravu. Podľa informácií od mestských lesov WC vrátane sprchy a prebaľovacieho kútika by mali byt k dispozícii na začiatku budúceho roka,“ dodal. K dispozícii budú na  dámskych WC 4 toalety, na pánskych dve misy a štyri pisoáre. Svoje WC budú mať aj imobilní. Nájdete tu aj ‚čistiareň‘ bicyklov.

Nové toalety by sa mali financovať z rozpočtu mesta v rámci poslaneckých priorít poslancov za Nové Mesto Tomáša Korčeka a Kataríny Sliviakovej Augustinič. „Avšak cena 120-tisíc eur sa mi zdá dosť vysoká,“ tvrdí Jakub Mrva. Na jej opodstatnenie sa spýtal Juraja Zikmunda, riaditeľa Mestských lesov.

Zdroj: OZ Naše Karpaty

​„Predpokladané celkové náklady na výstavbu verejných toaliet na Kamzíku boli stanovené na cca 125-tisíc eur. Cenu tvoria náklady na výstavbu 100-tisíc + 20 percent DPH a 7-tisíc eur na projektovú dokumentáciu. Náklady na výstavbu vyplývajú z celkovej rozlohy navrhovanej stavby a z množstva zariaďovacích prvkov. Zastavaná plocha je o výmere 80 štvorcových metrov, ale areál tvoria ešte prístupové a manipulačné plochy. Stavba je navrhnutá tak, aby architektonicky zapadla do okolitej prírody, preto je využitý drevený obklad,“ reagoval Zikmund.

Zdroj: OZ Naše Karpaty

​(in)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie