Neuveriteľné VIDEO: Konflikt cyklistu s vodičom na dunajskej hrádzi

28.10.2017
0

Zdroj: FB Cyklokoalícia

Páčil sa vám článok?

Problém s vodičmi, ktorí napriek zákazu využívajú na prepravu do hlavného mesta hrádzu medzi Šamorínom a Vlčím hrdlom, sa stupňuje. Jeden z aktuálnych konfliktov medzi vodičom a cyklistom si môžete pozrieť na tomto videu.

Na dunajskú hrádzu je vjazd motorových vozidiel, pokiaľ nemajú pridelené povolenie, samozrejme zakázaný. Mnohí vodiči to však ignorujú, pretože odmietajú stáť s ostanými v kolóne. Práve dopravné zápchy sú totiž dôvodom, pre ktorý časť vodičov porušeuje zákaz a do hlavného mesta sa vyberie cez miesta, ktoré sú určené predovšetkým pre celé rodiny s deťmi, cyklistov či korčuliarov.

Občianske združenie Cyklokoalícia zverejnilo video, ktoré zachytáva neuveriteľný konflikt medzi vodičom auta a cyklistom, ktorý motoristovi zjavne prekážal. Bolo by totiž pochopiteľné, keby práve vodič, ktorý zjavne porušil dopravné predpisy, volil zmierlivejší tón diskusie. No bolo to presne naopak. Ten, čo porušil zákaz, vulgárne vynadá tomu, kto je v práve a ešte prizná, že po hrádzi ide jednoducho preto, lebo nemieni stáť v kolóne.

Video z konfliktu. Pozor, pre početné vulgarizmy je nevhodné pre maloletých a citlivejšie povahy (ak vám náhodou nejde zvuk a neobjavuje sa ani jeho ikonka, zapnete si ho kliknutím pravým tlačítkom myši na video):

Ako sa vzápätí ukázalo, vodičom bol v tomto prípade advokát Dušan Daňový. „Za seba môžem uviesť, že by som určite nepoužíval hrádzu na dopravu do zamestnania, keby kompetentné orgány zabezpečili prejazdnosť hlavnej cesty,“  komentoval svoje konanie pre denník Sme.  Ďalej vysvetľoval, že jazdou po hrádzi sa snaží riešiť neznesiteľnú situáciu, keď mu cesta do kancelárie v hlavnom meste vzdialenej 17 km pre kolóny bežne trvá po klasickej ceste 90 minút i viac.

Nespokojní občania z Bratislavy, Hamuliakova, Kalinkova a Šamorína, ktorým prekáža stále väčší počet áut na hrádzi, napísali aj otvorený list ministrovi životného prostredia Lászlóvi Sólymosovi. Odhadujú, že vodičov tu denne prejde 50 až 100, pričom sú v ohrození aj matky s malými deťmi.

List aj s fotoprílohou si môžete prečítať TU.

(ms)

Páčil sa vám článok?