Prečo sa speváčka Sima Martausová odsťahovala z centra Bratislavy?

17.10.2017
Páčil sa vám článok?

Väčšina slovenských umelcov, ktorí sa chcú vo svojom odbore presadiť, sa skôr či neskôr presťahuje do Bratislavy. Práve v nej sídli väčšina televízií, rádií, divadiel alebo priestorov vhodných na koncertovanie. Patrí medzi nich aj herečka a speváčka Sima Martausová, ktorá pochádza z Považskej Bystrice, ale v našom hlavnom meste žije už štyri roky.

Aký je váš vzťah k Bratislave - máte ju radi alebo nie a prípadne nám aj skúste vysvetliť, že prečo...  

Mám tu veľa priateľov, s ktorými sa môžem stretávať na kávičkách alebo pri vínku a mám tu aj kapelu, s ktorou môžem skúšať a hrávať. Bratislava je podľa mňa krásne mesto a hoci mám radšej hory, viem si vychutnať aj typický mestský deň. Napríklad atmosféra vianočných trhov v Bratislave je veľmi krásna a priam až podmanivá.

Kedy a z akých dôvodov ste prvýkrát do nášho hlavného mesta prišli a zostali tu bývať a v ktorej lokalite ste sa najskôr usadili?

Do Bratislavy som prišla bývať asi pred štyrmi rokmi, keď ma páni Stanislav Štepka a Juraj Nvota obsadili do hry Polooblačno v Radošinskom naivnom divadle. Krátko na to som sa zoznámila aj so svojím manažérom a kapelou, takže som sa v Bratislave usadila na dlhšie. Prvé dva roky som bývala priamo v Starom Meste, no teraz už bývam trošku mimo centra a užívam si, že žijem v  prostredí, kde už nie je až taký hluk.

Je niečo, čo Bratislava má a doma na Považí vám to chýba alebo naopak čím je vám vaše rodné mesto bližšie a v Bratislave by ste to skrátka márne hľadali?

Ako som už spomínala, tak v Bratislave je väčšina mojich blízkych priateľov i členovia mojej kapely. Doma mám zas rodinu, za ktorou chodievam. Každé mesto - Bratislava aj moja rodná Považská Bystrica majú čosi do seba. V okolí Považskej máme krásnu prírodu, kde si vždy dobre oddýchnem a kam sa vždy rada vraciam a v Bratislave sú zas veľmi pekné a útulné kaviarničky a aj Malé Karpaty sú príjemným bonusom.

(ars, foto: Alex Rymsinová, Lukáš Kimlička)

Páčil sa vám článok?