V Bratislave sa uskutočnia Dni Sofie

10.9.2017

Zdroj: archív

Páčil sa vám článok?

Už zajtra odštartuje séria sprievodných akcií, ktoré vyvrcholia 20. septembra 2017 podujatím s názvom Dni Sofie v Bratislave. Záštitu nad nimi prevzala primátorka Sofie Yordanka Fandaková a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Dni Sofie sa začnú dňa 20.septembra 2017 o 12:30 hod. na jednom z najkrajších miest v Bratislave – Primaciálnom námestí, kde sa nachádza nielen Primaciálny palác, ale aj Magistrát Hlavného mesta SR Bratislavy. Na podujatie z Bulharska pricestuje delegácia na čele s námestníkom primátorky mesta Sofie pánom Dončom Barbalovom. Po slávnostnej časti, na námestí pred Magistrátom, odznie hudobný program. Bulharské rytmy sa budú ozývať v hlavnom meste Slovenska niekoľkokrát až do večera. Na námestí budú umiestnené stánky, pri ktorých návštevníci budú mať možnosť ochutnať tradičné bulharské potraviny a vína ako aj oboznámiť sa s pozoruhodnosťami Sofie a Bulharska.

V rámci Dní Sofie v Bratislave sa uskutočnia rôzne podujatia, ktoré zaháji veľvyslankyňa Jordanka Čobanova. To prvé odštartuje už zajtra, teda v pondelok 11.9.2017 o 17:00 hod v Zichyho paláci na Ventúrskej ulici č. 9, kde sa uskutoční vernisáž výstavy akademickej maliarky Lilly Dimkovej s názvom LÁSKA,SVETLO A NÁDEJ a po oficiálnom odštartovaní Dní Sofie bude ešte aj vernisáž výstavy akademického maliara Petra Marinova v priestoroch BKIS na Jesenského č.7 a na 22.septembra je pripravený Koncert klasickej a duchovnej hudby bulharského ansámblu Súzvuky z budúcnosti, ktorý sa bude konať o 18:30 hod. v Zichyho paláci na Ventúrskej č.9. Vrcholom podujatia bude Prezentácia bulharskej kuchyne Bratislava naplánovaná na 28. Septembra v areáli Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb na Farského ulici.

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie