Mestskí policajti zachránili život muža, ktorému hrozilo vykrvácanie

24.7.2017
0
Mestská polícia potrebuje podľa poslancov nutne reformu - 2519913
Páčil sa vám článok?

O tom, že kurzy poskytovania prvej pomoci, ktoré pre svojich pracovníkov organizuje v týchto dňoch vedenie mestskej polície, majú svoj význam svedčí aj prípad z Karlovej Vsi.

„Jedna z hliadok mestskej polície bola na základe telefonického oznamu vyslaná na Majerníkovu ulicu, kde mal ležať v parčíku pred Základnou školou A. Dubčeka neznámy muž. Mestskí policajti spozorovali na zemi ležiaceho asi 55-ročného muža, ktorý krvácal z hlavy a nosa. Na mieste mu okamžite poskytli predlekársku pomoc. Pacienta uložili do stabilizovanej polohy a tlakovými obväzmi mu zmierňovali silné krvácanie. Po oznámení situácie na čísle 155, do príchodu pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, postupovali policajti podľa pokynov operačného pracovníka tiesňovej záchrannej linky,“ informovala médiá hovorkyňa Mestskej polície Barbora Krajčovičová.

„Teší ma, že kurzy, ktoré pre policajtov organizujeme padajú na úrodnú pôdu a prinášajú svoje ovocie“ vyjadril sa vrchný komisár Ing. Ivan Lechner, náčelník Mestskej polície Bratislava. Aj v tomto prípade sa naši policajti zachovali nanajvýš profesionálne a odborným poskytnutím prvej pomoci zachránili tomuto človeku život.

(ts, ars, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?