Šok vo futbalovej príprave - Slovan prehral s Interom 0:1

Zdroj: ŠK Slovan.com

Páčil sa vám článok?

Belasí v omladenej zostave proti Interu prakticky celý zápas dominovali, no v konečnom účtovaní ich zrazila nízka efektivita v koncovke. Inter udrel v 42. minúte po chybe v rozohrávke Slovana a rýchlom protiútoku, ktorý zakončil Osmani.

Slovanisti mali v druhom polčase k dispozícii dokonca aj pokutový kop, no Oršula neprekonal Ružinského. V bratislavskom derby sa od úvodu hral rušný futbal. Ako prví boli blízko k otvoreniu skóre slovanisti. Oršula sa v 12. min po centri z rohu uvoľnil na pravej strane šestnástky, no napálil vedľa bližšej žrde. Zakrátko potiahol Kozlovský útok z ľavej strany a lopta sa cez de Sa dostala na stred k Rigovi, ktorý namieril nad brvno. Inter pohrozil v 18. min, Baldovský sa po zmätku v rozohrávke snažil prelobovať Valacha, lopta našťastie skončila na hornej sieti. Najväčšiu šancu dovtedajšieho vypracoval v 20. min Oršula, keď sa pohral s Ružinským a nabil pred odkrytú bránu Schetovi. Ten vystrelil, Štrba na bránkovej čiare však zrazil loptu na roh. Belasí boli naďalej aktívni, Rigo zakrátko vystihol zlú rozohrávku Interu, situáciu riešil len strelou do rukavíc Ružinského. V 24. min de Sa krížnou strelou z ľavej strany pokutového územia minul protiľahlú šibenicu. Hra sa postupne upokojila, Slovan bol naďalej iniciatívnejší, no bez väčších šancí. Najnebezpečnejšie vyzneli nepresný priamy kop Damnjanoviča a hlavička Tereshchenka. V 42. min doslova z ničoho nič udrel Inter. Belasí chybovali pri rozohrávke, Šulc získal loptu a rútil sa sám na Valacha. Na pravú stranu ešte nahral nabiehajúcemu Osmanimu, proti ktorému už Valach nestihol zasiahnuť – 0:1.

V druhom polčase pokračoval podobný obraz hry – Slovan útočil, Inter predovšetkým bránil. Zaujímavý bol pokus Kočika, ktorý sa v 47. min oprel do odrazenej lopty, no z 25 metrov mieril vedľa pravej žrde. V 65. min sa Oršula snažil uvoľniť na ľavej strane šestnástky, obranca ho zrazil k zemi a nasledoval pokutový kop. Sám faulovaný hráč sa ujal exekúcie penalty, napálil po zemi k ľavej žrdi, Ružinský ale vystihol smer strely a vyrazil loptu. V 74. min predviedli belasí peknú krídelnú akciu, na jej konci bol Damnjanovič, ktorý z 20 metrov vystrelil k ľavej žrdi, ani on však neprekonal pozorného Ružinského. V závere už zverenci Ivana Vukomanoviča vsadili všetko na jednu kartu, no ani nápor z posledných minút nepriniesol želané vyrovnanie.

ŠK Slovan Bratislava – FK Inter Bratislava 0:1 (0:1)

Gól: 42. Osmani

Bez kariet

Rozhodovali: A. Somoláni – T. Somoláni, Malárik

Návšteva: 700 divákov

Slovan: Valach (46. Rybár) – Kočik (75. Belošic), Kotula, Antálek (75. Kitka), Kozlovský – Rigo (58. Zemko), Damnjanovič – Schet, Tereshchenko (58. Mašulovič), de Sa - Oršula

Inter: Ružinský – Tóth, Štrba, Petráš, Kochan (46. Nemček) – Baldovský (77. Vaculík) – P. Špak (55. Fedor), Osmani (84. Hrnko), Jašúrek (77. F. Špak), Labuda - Šulc (75. Kaman)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie