Niektoré značky v centre mesta nedávajú zmysel

15.2.2016
0
Niektoré značky v centre mesta nedávajú zmysel - zakaz_odbocenia_vlavo
Páčil sa vám článok?

Neviem, prečo sa na opravenej Štúrovej ulici pre autá zrušila možnosť odbočiť pred univerzitou zo Štúrovej doľava. Ako budeme chodiť smerom k autobusovej stanici? Tak ako počas rekonštrukcie, že sa bude treba ísť otočiť cez Fajnorovo nábrežie a čakať, kto nás kedy pustí z Múzejnej na hlavnú cestu? Toto malo byť predsa len dočasné riešenie.

Alebo cez Palackého a Kamenné námestie, na ktorom nefungujú semafory a chodci si tu chodia ako na korze? Takmer každé auto musí pred týmto priechodom zastaviť, lebo ľudia tu chodia v jednom kuse. A to, že Štúrova bude pre autá iba jednosmerná, to tiež považujem za krok späť.

Toto mesto je plné zákazov odbočenia doľava, čo len komplikuje prejazd centrom a šoférov núti k veľkým obchádzkam. Doteraz som nepochopila napríklad Námestie SNP, po ktorom síce autá jazdia, ale je neprejazdné. Aký zmysel má takéto riešenie? Pešia zóna tam nevznikla, chodci tým nič nezískali, len si zbytočne komplikujeme život a upchávame mesto zbytočným obchádzaním.

A ešte jedna poznámka. Na začiatku Medenej ulice, pri križovatke so Štúrovou, je „vyšrafovaná“ časť cesty, kde by sa pokojne zmestilo ešte jedno parkovacie miesto, keby sa nová úprava chodníka riešila ináč. Pôvodne sa tam zmestili tuším až dve autá.

Všetci vieme, aká je situácia s parkovaním v našom meste. Keď sa nedá pridať parkovacie miesto, nerušme nezmyselne aspoň tie, ktoré tu už boli!

Daniela Motešická, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?