Kalendárny zber po novom

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) zaviedla v tomto roku nový systém zberu druhotných surovín v rodinnej zástavbe, ktorý je známy pod označením kalendárny zber.

Zber sa bude uskutočňovať v pravidelných štvortýždňových intervaloch, čo znamená, že každá lokalita bude mať možnosť odberu vytriedených surovín vždy v ten istý deň raz za štyri týždne. Na rozdiel od predchádzajúcich rokov to už nebude sobota, ale niektoré z dní pracovného týždňa.

V rámci separovaného zberu druhotných surovín OLO triedi papier, najmä noviny, časopisy, knihy, katalógy bez tvrdých obalov, spisy, korešpondenciu, zošity a kartónové obaly, ďalej sklo, t.j. neznečistené fľaše od nápojov a oleja, poháre od zaváranín a ostatné sklenené obaly, číre tabuľové sklo, rozbité poháre, a nakoniec železný šrot - predmety zo železa rôznych veľkostí do hmotnosti 70 kg a s podielom nekovových častí menším ako 10 percent.

OLO bude triedený zber komunálneho odpadu vykonávať aj naďalej bezplatne. Presné termíny pre jednotlivé časti mesta sú uvedené v harmonograme kalendárneho zberu. OLO o nich bude informovať prostredníctvom osobitných letákov. Pre mestskú časť Staré Mesto bude kalendárny zber najbližšie prebiehať od 9. do 14. marca.

(miv)

Páčil sa vám článok?