Spor o Múzejku pokračuje pred súdom

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

O situácii v kaviarni Múzejka, ktorá fungovala v priestoroch Slovenského národného múzea (SNM) a od decembra minulého roka je zatvorená, sme na stránkach novín už písali.

Problémy vznikli v súvislosti s nájomnou zmluvou uzatvorenou v roku 1995 na dobu určitú (päť rokov) medzi bývalým vedením SNM a spoločnosťou Interrest, s. r. o., ktorá kaviareň prevádzkovala. K dohode o predĺžení nájomnej zmluvy nedošlo a medzi SNM a spoločnosťou Interrest vznikol spor, ktorým sa medzičasom začal zaoberať Okresný súd v Bratislave 1.

Podľa našich informácií SNM žiada o vydanie predbežného opatrenia, ktorým by súd zaviazal spoločnosť Interrest vypratať priestory kaviarne. SNM má evidentný záujem, aby Múzejku prevádzkovala iná firma, o ktorej však nie je nič známe.

Na súd sa však obrátila aj spoločnosť Interrest, ktorá podala dve rôzne žaloby. Z našich rozhovorov s generálnym riaditeľom SNM Matúšom Kučerom a konateľom spoločnosti Interrest Mariánom Voltemarom vyplynulo, že obe strany sú presvedčené, že právo stojí na ich strane a dohody porušil ten druhý. V záujme zachovania objektívnosti sa ku kauze Múzejka opäť vrátime až vtedy, keď bude situácia jasnejšia. Kedy budú môcť Bratislavčania opäť navštevovať svoju obľúbenú kaviareň a kto ju bude vlastne prevádzkovať, zatiaľ nevedno.

(lau)

Páčil sa vám článok?