Prečo v petržalskej plavárni zvýšili od 1. septembra cenu za sauny?

24.9.2018

Zdroj: petrzalka.sk

Páčil sa vám článok?

Keď Petržalská plaváreň na svojej facebookovej stránke oznámila, že od 1. septembra zvyšuje ceny za saunové vstupy, vyslúžila si kritiku návštevníkov. Väčšinu z nich zaujímalo, prečo sa vstupné zmenilo, keď sa úroveň služieb nijako nezlepšila...

„Saunový svet bude k dispozícii v pracovných dňoch už od 13.30 do 21.30 hod. a počas víkendov a sviatkov od 9.00 – 20.30 hod,“ informovala na svojej internetovej stránke Petržalská plaváreň a zároveň upresnila, že sa mení cena 180-minútových saunových vstupov pre dospelé osoby z pôvodných 11 € na 15 € na osobu. A zmenená bola aj dĺžka pobytu pri saunových vstupoch pre zľavnené kategórie (deti do 15 rokov, študenti SŠ a VŠ, ZŤP, seniori nad 60 rokov a darcovia krvi) z pôvodných 180 minút na 120 minút, pričom bola cena upravená z pôvodných 8 € na 7,50 €. Stále však zostáva v platnosti doplatok za prekročenie časového limitu – za každých ďalších 30 minút – doplatok 2 €.
„To si robíte srandu? Pridali ste snáď ochladzovací bazén alebo oddychovú miestnosť?“ zaznel jeden z kritických hlasov v diskusii na spomínanom webe. Ďalší z diskutujúcich skonštatoval, že v takom prípade by radšej dal prednosť hotelu Nivy, kde bazény s vírivkami a saunami stoja 12 €, hoci len na dve hodiny a časom na prezlečenie.

Na dôvody zdraženia sme sa opýtali manažérky plavárne Edity Širillovej. „Jedným z dôvodov je zvyšovanie cien energií, ďalším, že chceme dosiahnuť, aby saunu navštevovali ľudia, ktorí ju skutočne využívajú, namiesto toho, aby ju blokovali,“ vysvetľuje. Plaváreň nevie oddeliť vstup do sauny od vstupu do bazéna, takže to predáva v jednom balíčku. Poobedný vstup len do bazénov však stojí 5 € na 90 minút (10 € na tri hodiny), takže veľa ľudí si prikúpilo aj saunový svet, lebo stál len o euro viac, teda 11 € na tri hodiny. Oplatilo sa im to, hoci do saunovej zóny len nahliadli a namiesto v saune sedeli pri bazéne. „Do sáun môžeme ponúknuť jednorazovo maximálne 30 vstupov. Ale nám sa bežne stávalo, že hoci sme mali plno, v samotnej saune sedelo maximálne šesť ľudí,“ hovorí manažérka a pokračuje. „Veríme, že kto chce ísť do sauny, príde aj po zvýšení a zároveň ubudne tých, ktorí nevedia, ako sa v saune správať.“

Diskutéri kritizovali aj často nefunkčný detský bazén. Faktom však je, že si za to môžu aj návštevníci sami. Ak napríklad matka povie, že jej dieťa už nepotrebuje plienku, a to vykoná potrebu do vody, nemožno sa čudovať nevyhovujúcim rozborom kvality vody. Celý proces vyčistenia, dezinfikovania, opätovných rozborov vody trvá následne niekoľko dní. Možno vás to rozčuľuje, ale je dobré si uvedomiť, že je to vždy lepšie, ako by plaváreň vystavovala deti zdravotnému riziku.

(in, foto: Matúš Husár)

Páčil sa vám článok?