FOTO: Stihnú dokončiť rekonštrukciu známej reštaurácie pred príchodom Andreu Bocelliho?

1.11.2017

Zdroj: Archív A.E.

Páčil sa vám článok?

V sobotu 18. novembra by mala byť dokončená rekonštrukcia priestorov bývalej reštaurácie Stein a v nich slávnostne otvorený nový podnik U Taliana di Andrea Ena. Ten by mal prísť počas svojej návštevy Bratislavy otvoriť svetoznámy taliansky tenorista Andrea Bocelli.

​Azda každý Bratislavčan si asi ešte spomenie, kde sa nachádzala reštaurácia Stein. Bolo to na Krížnej ulici len kúsok pred rovnomenným pivovarom, na mieste ktorého dnes stojí nový polyfunkčný objekt. Za totality bol na prízemí smerom ku Konskej železnici výčap piatej cenovej skupiny a pred ním letná terasa aj so strieškou. Hore na poschodí bola kaviareň, neskôr vznikla na prízemí reštaurácia a dokonca tu chvíľu bola aj čínska jedáleň. Niekoľko posledných rokov však tieto priestory chátrali, až kým si ich neprenajal taliansky podnikateľ Andrea Ena, ktorý je možno známy aj mnohým televíznym divákom z rôznych relácií o varení. Ten sa pred pár týždňami pustil do komplexnej rekonštrukcie bývalej reštaurácie, ktorá by sa po novom mala volať U Taliana di Andrea Ena.

„Chceli by sme to stihnúť do soboty 18. novembra a na slávnostné otvorenie pozvať môjho krajana – slávneho talianskeho tenoristu – speváka Andreu Bocelliho, ktorý sa chystá do Bratislavy na svoj koncert. Môj známy z Liptova sa s ním osobne pozná a sľúbil, že urobí všetko pre to, aby bol Bocelli so svojou partnerkou Veronicou Berti našimi prvými V.I.P. hosťami, prípadne nám môžu nové priestory aj pokrstiť,“ povedal pre Bratislavské noviny Andrea Ena - majiteľ talianskej reštaurácie, ktorá ponesie jeho meno.

A hoci je nedokončených stavebných prác ešte veľa, tak pracovné tempo je vysoké, o čom sa môžu na vlastné oči presvedčiť aj ľudia, ktorí chodia každodenne okolo. 

(ars, foto: archív A.E.)

Páčil sa vám článok?