FOTO: Zápcha v dôsledku nákupného ošiaľu - Bratislavčania opäť vyrazili do Rakúska

29.8.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Scenár sa opakuje. Rovnako ako 5. júla, ani dnes, na výročie SNP, mnohí ľudia nevydržali bez nakupovania a húfne vyrazili do Rakúska, kde sú obchody otvorené.

Keďže sú dnes z dôvodu štátneho sviatku výročia SNP pozatvárané obchody, mnoho Bratislavčanov sa vybralo nakupovať do Rakúska. Pred hraničným priechodom Berg sa vytvorila kolóna dlhá možno aj niekoľko kilometrov. Fotografie sme urobili dnes o trištvrte na jedenásť. Najskôr sme si mysleli, že je to dôsledok obnovených kontrol na hraniciach z rakúskej strany, ale nebolo tomu tak. Kolóna sa vytvorila napriek tomu, že žiadne kontroly sa na hraniciach nevykonávali. Ako sme sa však presvedčili, do Rakúska netiahli iba Bratislavčania, ale boli tu autá zo všetkých kútov Slovenska.

Ktoré prevádzky zostali i dnes v Bratislave otvorené, si môžete prečítať TU.

Treba však dodať, že zvýšený záujem o nákupy v Rakúsku nie je iba dôsledkom zatvorených obchodov, ale aj káuz z uplynulých mesiacov, keď sa potvrdilo, že tovar rovnakej značky je u susedov naozaj kvalitnejší. Mnohí ľudia preto jednoducho využili voľný deň, aby si za rovnakú cenu či dokonca lacnejšie kúpili výrobky, ktoré pokladajú za lepšie.

Oproti júlu, keď boli všetky obchody zatvorené prvýkrát, sa však niečo zmenilo k lepšiemu. Nezopakovala sa panika deň pred voľnom. Kým v júli chýbali večer na pultoch pekárenské výrobky, včera tento stav, aspoň v obchodoch, ktoré sme navštívili, nenastal.

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?