Dúbravka obnovila ďalšie detské ihrisko, otvorí ho hrou

6.7.2017
0

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Po obnove detského ihriska na Valachovej, úprave ihriska na Galbavého či pri lekárni na Nejedlého sa mestská časť Bratislava – Dúbravka pustila do premeny ihriska na Ožvoldíkovej.

Často navštevované ihrisko v blízkosti Základnej školy Pri kríži roky postupne starlo, herné prvky boli zničené, opotrebované. „Mestská časť má skoro 30 ihrísk s hernými prvkami, mnohé však potrebujú opravy, modernizáciu, snažíme sa ich obnovovať postupne a systematicky tak, aby v každom obvode Dúbravky bolo jedno obnovené väčšie ihrisko pre bezpečnú hru detí,“ hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Dodáva, že mestská časť bude v obnove ihrísk a športovísk pokračovať aj budúci rok. V pláne je napríklad výmena veľkej preliezačky na najvyťaženejšom detskom ihrisku v Parku Pekníkova.

Teraz mestská časť Bratislava-Dúbravka dokončila obnovu, výmenu a doplnenie nových hracích prvkov na ihrisku Ožvoldíkova. Vedenie Dúbravky ho plánuje odovzdať tým, ktorí ho využijú najviac - deťom.  Dúbravka organizuje otvorenie ihriska spojené s hrou,  hudbou i hľadaním toho naj mena pre toto detské ihrisko na piatok 15.00 h.

Na programe je prehliadka a hranie sa na nových hracích prvkoch, hravé otvorenie, vystúpenie na ľudovú aj modernú nôtu od malých veľkých tanečníkov z Materskej školy Ožvoldíkova a možno aj spev odvážlivcov z Materskej školy Cabanova.

Nebude chýbať štafetová hra s názvom Vyhraj sa a vyhraj na vynovenom ihrisku,  zábava a prekvapenia. V prípade dažďa sa podujatie a otvorenie ihriska uskutoční v inom termíne.

(ms)

Páčil sa vám článok?