Už v sobotu budú rozdávať letničky pre rozkvitnutú Dúbravku

24.5.2017
0
Už v sobotu budú rozdávať letničky pre rozkvitnutú dúbravku - Letničky
Páčil sa vám článok?

Po vlaňajšom úspešnom rozdávaní cibuliek tulipánov a pri jarnom pohľade na rozkvitnutú tulipánovú Dúbravku, chce starosta Dúbravky – Martin Zaťovič pokračovať v skrášľovaní mestskej časti letničkami. Občania si ich budú môcť prevziať už túto sobotu na viacerých miestach v Dúbravke.

Už v čase Flóry bývala Bratislava plná kvetov. Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý sa vrátil k tejto tradícii pred šiestimi rokmi a každý rok rozdával obyvateľom tisíc letničiek. Akcia inšpirovala aj starostu Dúbravky Martina Zaťoviča a krajského poslanca Juraja Káčera a letničky sa budú preto tento rok rozdávať aj v Dúbravke.

„Letničky sú našim osobným darom Dúbravčanom a dostanete ich bezplatne. Nie však zadarmo. Vaším príspevkom bude ich vysadenie v predzáhradkách a na balkónoch,“ priblížil zámer akcie starosta Martin Zaťovič.  „Zároveň budem vďačný každému, kto mi následne pošle fotografiu pri vysadených letničkách mailom alebo cez facebook.

Podľa neho sadenie kvetov nielen skrášľuje okolie a robí ho farebnejším, ale zároveň zapája ľudí do zveľaďovania svojho domova.

Letničky sa budú dať prevziať  už túto sobotu, teda 27. mája 2017 od 9.00 do 10.30 hod. pri OD Dom služieb na ulici M. Schneidera-Trnavského a od 11.00 do 12.30 hod. pred OD Saratov na Saratovskej.

Zástupcovia mestskej časti zároveň svojim obyvateľom adresovali výzvu, aby rešpektovali, že každá jedna osoba, ktorá psi po letničky príde, dostane jedno plató so 6 sadeničkami. „Ak by sa náhodou niekomu zo záujemcov kvety neušli, zapíšeme si jeho meno a adresu a kvietky mu doručíme. Ďakujem všetkým, že robia naše okolie krajším a teším sa na stretnutie už túto sobotu," dodal starosta Dúbravky.

(ts, ars, foto: mu du)

Páčil sa vám článok?