Na pol litra so starostom: V Dúbravke môžete opäť darovať krv

27.3.2017
0
Na pol litra so starostom: v dúbravke môžete opäť darovať krv - krv dubravka
Páčil sa vám článok?

Už tretí rok začína mestská časť Bratislava Dúbravka s hromadnými odbermi krvi pod názvom Na pol litra so starostom. Vedenie mestskej časti ho organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR.

Prvý hromadný odber v tomto roku bude v pondelok 3. apríla v Kultúrnom centre Fontána na Ožvoldíkovej za OD Saratov. Vítaní sú pravidelní darcovia a aj tí, ktorí darcovstvo ešte neskúsili.

Podmienkou je okrem dobrého zdravotného stavu vek od 18 do 60 rokov. Pravidelní darcovia môžu darovať do veku 65 rokov. Interval darovania pre mužov je každé tri mesiace a pre ženy každé štyri.

Záujemcovia si musia priniesť občiansky preukaz a kartičku poistenca. Národná transfúzna služba odporúča večer pred odberom a aj ráno piť čo najviac tekutín a večer zjesť len niečo ľahšie, diétnejšie. Pred odberom si dať napríklad pečivo, med, ovocie či zeleninu.

Darovanie krvi je prejavom ľudskosti a prispieva tiež k regenerácii organizmu. Úbytok krvi pri darovaní vyprovokuje totiž organizmus k tvorbe nových, neopotrebovaných krviniek.

(ts, ms, Foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?