Obyvatelia Petržalky si môžu požičať elektronické knihy. Čo to obnáša?

2.2.2017
0
Obyvatelia petržalky si môžu požičať elektronické knihy. čo to obnáša? - Knižnica1
Páčil sa vám článok?

Možnosť požičať si knižku z pohodlia domova využilo do konca minulého roka 70 čitateľov. Túto modernú, novú službu poskytuje Miestna knižnica Petržalka od vlaňajšieho septembra. A kto nemá doma čítačku e-kníh, môže si ju požičať v pobočkách knižnice na Vavilovovej 26, Prokofievovej 5 a Turnianskej 10.

Elektronické knihy majú v porovnaní s klasickými tlačenými niekoľko výhod, napríklad skladnosť alebo možnosť dodatočných úprav. Nevýhodou je len potreba špeciálneho zariadenia. Dĺžka výpožičky je 21 dní, po uplynutí tejto doby sa výpožička automaticky zablokuje. E-knihu nie je možné predčasne vrátiť a čitateľ môže mať zároveň požičané dva tituly.

Výpožička e-kníh je bezplatná pre všetkých registrovaných čitateľov, ktorí nemajú voči knižnici žiadnu dlžobu. Pre túto jedinečnú službu petržalská knižnica spustila na stránke knižnice nový on-line katalóg Carmen s moderným farebným dizajnom, ktorý umožňuje požičiavanie elektronických kníh. V ponuke je asi 2 630 kníh rôzneho žánru beletrie a nechýbajú ani knihy odborné a populárno-náučné. Tento balík kníh sa aktualizuje a dopĺňa o novinky na knižnom trhu

Podrobný postup a kroky pri uskutočnení výpožičky je k dispozícií na stránkach knižnice www.kniznicapetrzalka.sk

(ars, foto: pk)

Páčil sa vám článok?