Seniori v Dúbravke sa tešia z nových počítačov

22.12.2016
0
Seniori v dúbravke sa tešia z nových počítačov - senior dub 2 mag
Páčil sa vám článok?

Seniori, obyvatelia Domova pri kríži v Dúbravke, sa môžu tešiť z daru v hodnote vyše 6-tisíc eur.

Finančný dar, ktorý je určený na počítačové vybavenie miestnosti pre obyvateľov tohto zariadenia, si z rúk vedúceho Taipejskej reprezentačnej kancelárie v Bratislave (TROB), Larryho R. L. Tsenga osobne včera prevzala riaditeľka zariadenia pre seniorov Janka Dudoňová. Celková hodnota dotácie predstavuje 6 727,38 eura.

Peniaze sú použité na nákup štyroch počítačov vrátane software, tlačiarne, wifi routera a rekonštrukciu počítačovej siete v rámci finančnej podpory TROB určenej na projekty v oblasti kultúry a vzdelávania znevýhodnených skupín. Prísľub finančnej pomoci pre mesto v tejto oblasti vyplynul zo septembrovej návštevy p. Tsenga na bratislavskej radnici, ktorý sa stal od februára 2016 novým vedúcim TROB na Slovensku.

„Hlavné mesto sa snaží zlepšovať podmienky pre znevýhodnené skupiny občanov, kam patria aj seniori. Teším sa, že v rámci spolupráce s Taipeiskou reprezentačnou kanceláriou v Bratislave sa nám podarilo zrealizovať ďalší z projektov taiwanskej dotácie pre mesto. A tak skvalitniť počítačové vybavenie pre seniorov, ktorí idú s dobou a zaujímajú sa o prácu s počítačom a internetom. Doposiaľ tu pri kapacite 176 miest fungoval v počítačovej miestnosti len jeden počítač,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

„Tento dar je dôkazom úzkej a roky trvajúcej spolupráce kancelárie s mestom Bratislava. Som rád, že môže poslúžiť obyvateľom domova pomôcť sa adaptovať rýchlo rastúcej potrebe práce s modernými technológiami, a tak podporiť aj ich celoživotné vzdelávanie. Som preto veľmi rád, že takouto formou prispejeme k zlepšeniu života týchto obdivuhodných ľudí.“ uviedol vedúci TROB Larry Tseng.

Slávnostného odovzdania daru sa zúčastnili aj samotní klienti zariadenia.

(ts, ms Foto: magistrát)

Páčil sa vám článok?