FOTO Starosta Zaťovič rozdával cibuľky tulipánov

19.11.2016
0
Starosta zaťovič rozdával cibuľky tulipánov - tulip3
Páčil sa vám článok?

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič sa rozhodol oživiť tradíciu, aby sa Bratislava opäť stala mestom tulipánov. Ich cibuľky preto spolu so starostom Nového Mesta Rudolfom Kusým dnes rozdávali obyvateľom, aby ich mohli zasadiť a Dúbravka na jar rozkvitla.

Starostovia cibuľky najskôr rozdávali pred Domom služieb na ulici M.Sch.Trnavského a potom pri Obchonom dome Saratov. Záujem ľudí bol veľký.

Zaťovič (na titulnej fotografii vľavo) sa s tulipánovou akciou na skrášlenie mestskej časti pridal k starostovi Nového Mesta. Rudolf Kusý (na titulnej fotografii vpravo) totiž tulipány rozdáva už piaty rok, každý rok okolo 50-tisíc cibuliek.  Po tridsať cibuliek rozdávali starostovia každému záujemcovi zadarmo, príspevkom obyvateľov bude ich vysadenie v predzáhradkách či na balkónoch.

Cibuľky z igelitového sáčku treba zasadiť najneskôr do týždňa, inak by mohli začať plesnivieť. Ide o cibuľky holandských tulipánov, zasadiť by sa mali do zeme najlepšie počas najbližších dvoch dní, oddeliť jednotlivé cibuľky a prekryť asi 15 centimetrami zeminy. Treba ich klásť rastovým vrcholom smerom hore.

(ts, ms Foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?