Seniorská oslava: Vystúpila Kristínová i Páni bratia

2.11.2016
0
Seniorská oslava: vystúpila kristínová i páni bratia - seniori prikrizi
Páčil sa vám článok?

Zariadenie pre seniorov Domov pri kríži, ktorého zriaďovateľom je hlavné mesto, oslávilo 25. výročie od svojho založenia.

Koncom októbra sa pri tejto príležitosti uskutočnilo slávnostné stretnutie zamestnancov, klientov zariadenia a pozvaných hostí z magistrátu a z Dúbravky. Súčasťou stretnutia bolo aj udelenie cien za dlhoročnú spoluprácu.

 „Je mi veľkým potešením osláviť s vami tento deň, ktorý po toľkých rokoch spolupráce a spolunažívania naznačuje, že sa nám spoločne darí a vieme spojiť kvalitu poskytovaných služieb s potrebami našich klientov,“ povedala riaditeľka zariadenia Janka Dudoňová.

V programe zarecitovala báseň Ruky klientka zariadenia a herečka Eva Kristínová, vystúpilo aj známe hudobné duo Páni bratia. 

Zariadenie vzniklo v roku 1991 ako samostatná rozpočtová organizácia Okresného úradu Bratislava. Od roku 2002 bolo delimitované pod magistrát ako zariadenie s celoročným pobytom, ktoré má kapacitu 160 miest. Poskytuje sa v ňom sociálna služba fyzickej osobe, ktorá dovŕšila dôchodkový vek a je odkázaná na pomoc inej fyzickej osoby, alebo fyzickej osobe, ktorá dovŕšila dôchodkový vek a poskytovanie sociálnej služby v zariadení potrebuje z iných vážnych dôvodoch. Sociálnu službu v zariadení nemožno poskytovať fyzickej osobe, ktorej zdravotný stav si vyžaduje ústavnú zdravotnú starostlivosť v zdravotníckom zariadení.

 (kk, ms, Foto: magistrát)

Páčil sa vám článok?