Je fajn bývať v meste Hollywood

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Osobne si myslím, že L.A. sa má čo ešte pechoriť, aby bolo takým mestom ako je BA. My máme napríklad dvoje Beverly Hills. Jedno v Záhorskej, druhé v Limbachu a navyše v jednom býva aj prezident celého štátu. Po druhé, dokázali sme udržať verejnú dopravu dlhšie ako L.A., ale už aj u nás sa skoro každý vozí sám. A napokon - čím som vlastne mal začať - máme toľko televízií, koľko možno nemá nielen L.A., ale ani celá Cal.

Teraz k nim pribudne ďalšia. Vlastne pribudla? Neviem, posúďte sami. Minulý týždeň poslanci (nie všetci) jednej staromestskej časti odhlasovali, že televízna spoločnosť vznikne, ale v obchodnom registri je zapísané, že už vznikla. Pred pol rokom a že na ňu tá staromestská časť aj zložila peniaze, ako sa patrí. Tak ako to je? Bola? Je? Bude?

Z tých nie všetkých poslancov jeden povedal, že ide o nekalý kšeft. Možno súhlasiť s nekalosťou. Ale kšeft? Čo je v kruhoch našich volených zástupcov nejakých päť miliónov?! Možno v L.A. by sa kvôli piatim miliónom amerických korún (teda dolárov) zodvihol aj šerif. Ale u nás?! Tu sa slušné sumy píšu deväťciferne, aby z toho niečo zostalo, aj keď sa to rozráta na percentá. V L.A. by sa možno tiež zdvihli voliči, keby zistili, že na tých päť miliónov si mesto nechalo len dvadsaťpercentný rozhodovací podiel, ale aj v tomto sme ďalej.

V našom Hollywoode tiež neprekáža, že neboli v poriadku všetky papiere, lebo keby sme mali dbať na papiere, tak by sa nám Hollywood tak krásne nerozrastal do výšky aj úzkosti. A takisto neprekáža, že sa niektorým poslancom zdal výber spoločníka netransparentný - to len tí ostatní v zastupiteľstve vyhoveli dobrodincovi, ktorý chce skromne zostať v pozadí. Do popredia budú vystupovať naši Rambovia a Terminátori a bude nám fajn, tu, v Hollywoode.

Páčil sa vám článok?