Stavebný úrad nezistil žiadne pochybenie

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

AD: NA STAVEBNÝCH ÚRADOCH VLÁDNE KORUPCIA (BN č. 5/2006) Vo svojom článku poukázal JUDr. Hurínský na dva príklady zo Starého Mesta. My vlastníci bytov na Pražskej 35 - 39 si dovoľujeme jeho príklady rozšíriť. Nový majiteľ bytu v našom dome požiadal o prestrešenie terasy, ktorá plochou patrí k bytu, na stolovanie v letných mesiacoch, na čo mu bolo vydané stavebné povolenie.

Výsledok je, že nový majiteľ začal bez akejkoľvek dohody s vlastníkmi bytov a so správcom robiť stavebné úpravy, ktoré sa skončili prístavbou, takže pôvodný 1-izbový byt bol zväčšený o cca 15 m2 (1/2 plochy terasy). Pôvodná úžitková plocha bytu bola 36,19 m2. Okrem toho bol v takto vzniknutom novom bytovom priestore namontovaný ďalší radiátor na vykurovanie, vybúrané priečky, čiže okrem prestavby pôvodného bytu, bola vlastne terasa prebudovaná na bytový priestor bez toho, aby majiteľ túto skutočnosť nahlásil správcovi ohľadne zmeny zmluvy so správcom na zálohové platby. Druhá časť je zatiaľ nedokončená, ale sú osadené okenné rámy. Pri tom boli použité obvodové múry, ktoré sú v spoločnom vlastníctve všetkých majiteľov bytov bez toho, aby si vyžiadal ich súhlas. Okrem arogancie nového majiteľa bytu, na ktorého sme sa ihneď obrátili, aby zastavil stavbu, ktorá vzhľadovo značne narušila náš dom, pretože je to nesymetrické, robotníci, ktorí pracujú na stavbe, porušili izoláciu strechy tak, že začalo zatekať do spodného bytu, poškodili novú maľovku schodišťa. Vďaka niekoľkomesačnému trvalo preťažovanému výťahu, v ktorom sa vozil stavebný materiál, je teraz výťah už od Vianoc mimo prevádzky, pretože po dvoch opravách sme sa rozhodli, že už ďalšiu opravu nezaplatíme, pretože stavba nie je ešte dokončená.

Keď sme sa obrátili na stavebný úrad Starého Mesta, odpoveďou bolo, že všetko je v poriadku, dokonca prístavba vôbec nenarušuje vzhľad domu a zodpovedá pôvodne schválenému zámeru - vytvoriť letné sedenie! Je smiešne, že na letné stolovanie na terase treba radiátor, okná!!! Všetky naše odvolania sa skončili presne tak, ako píše pán JUDr. Hurínsky. Nám občanom platiacim dane zostáva len bezmocný hnev.
Vlastníci bytov na Pražskej ulici 35 - 39
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?