Na stavebných úradoch zrejme vládne korupcia

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Niekoľkokrát ste písali o vyrastajúcich čiernych stavbách ale zdá sa mi, že mimoriadne opatrne. Zrejme je na to dôvod, ktorý je daný nielen vyhradeným priestorom, ale nie je dobré si proti sebe „poštvať“ štruktúry miestnej samosprávy. Dovoľujem si poukázať na dva minipríklady v Starom meste:

1. Sienkiewiczova 2 - nadstavba na secesnom dome bez súhlasu dotknutých účastníkov, navyše tak, že zatieňuje výhľad iným vlastníkom. Postup stavebného úradu? Mŕtvy chrobák, ktorý žiada od oprávneného účastníka, aby preukázal svoje práva, ktoré ten istý úrad pred rokmi skolaudoval,

2. Sienkiewiczova 4 - realizácia komína s vývodom pred byt vlastníka bez stavebného povolenia. Stavebný úrad žiada, aby vlastník preukázal, že má povolené okno!!! Ten istý úrad, ktorý stavbu skolaudoval podľa projektu, má v sebe toľko drzosti, že žiada, aby vlastník bytu preukázal svoje právo. Niežeby ihneď zastavil práce, po upozornení, že niekde rastie čierna stavba, ale naopak. Má to logiku?

Záver prvý: Buď sú na týchto úradoch, ktoré zrejme ani nemajú odbornú kompetenciu, ľudia, ktorí sú niekomu za niečo „zaviazaní“ a potom aj od strachu konajú tak, že vedome porušujú zákon a ústavné práva iných občanov, alebo

Záver druhý: Stavebné úrady a stavebné konania sú nám úplne nanič, pretože aj tak čiernu stavbu nedáme odstrániť, nevieme ani dať odpojiť prívod elektriny na čiernu stavbu, mestská polícia, ktorá by mala zabrániť pokračovať v čiernej stavbe, je len na ozdobu a odťahovanie áut a ty, občan, bráň sa, ako chceš. Som zvedavý, kto by si to dovolil len v Hainburgu alebo v inom meste. Tí provinční politici si naozaj myslia, že sú pupkom sveta?

Všeobecný záver: na stavebných úradoch je taká obrovská korupcia, že vzájomná previazanosť už je taká zamotaná medzi finančné skupiny, banky a politikov na rôznom stupni od komunálnych až po vládnych, že občan je dobrý len ako kus pri voľbách.
JUDr. Ľubomír Hurinský, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?