O zľavové portály je najväčší záujem v Bratislave

26.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Nakupovaniu na zľavových portáloch, ktoré denne ponúkajú zľavy na rôzne služby či tovary vo výške viac ako 50 %, sa darí najmä vo veľkých mestách. Podľa prevádzkovateľov portálov je záujem ľudí najvyšší v Bratislave, na druhom mieste sú Košice.

"Samozrejme, najsilnejšie je hlavné mesto. Tak ako všade na svete," zhodnotil konateľ portálu ZaMenej.sk Jozef Vikarský. Rovnako je na tom aj portál ZlavaDna.sk. "V Bratislave a Košiciach zaznamenávame najvyšší záujem o naše služby, čo je vzhľadom na veľkosť miest prirodzené," povedal konateľ portálu ZlavaDna.sk Zdenko Hoschek.

Podľa Vikarského je dôvodom najmä to, že práve v týchto dvoch veľkých mestách je najviac ľudí, zároveň najvyššia životná úroveň, lepšie finančné možnosti či spoločenský život. "V iných väčších mestách sa už kolektívne nakupovanie tiež rozbieha, ale za hlavným mestom ešte stále zaostáva," dodal. Okrem Košíc bývajú ponuky na zľavovom portáli podľa neho úspešné ešte v Žiline. V Trnave, Nitre či Trenčíne sa už kupónov predáva menej. "Ľudia v nich zatiaľ nie sú zvyknutí na takéto nakupovanie, pomaly sa to však zlepšuje," priblížil Vikarský. Portály tam teda predajú menšie množstvo kupónov na jednu ponuku, čo sa im ekonomicky nie vždy vypláca. "Často to robíme len preto, aby sme náš portál sprístupnili ľuďom a firmám aj v iných mestách," dodal konateľ portálu ZaMenej.sk.

Okrem ľudí je však v menších mestách zatiaľ nižší záujem o zľavové portály aj zo strany samotných prevádzkovateľov reštaurácií či salónov a fitnescentier, ktorí nie sú takí ochotní predávať svoje služby či tovary uvedeným spôsobom. Podľa prevádzkovateľov portálov sa to však časom postupne zlepšuje.

(TASR)

Páčil sa vám článok?