Na Draždiakoch možno bude ďalší lesopark

4.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Predstava o lesoparku v správe mesta medzi Veľkým a Malým Draždiakom sa pomaly približuje k hmatateľnej skutočnosti, zatiaľ na úrovni pozemkového vysporiadania.

Ako informovala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová: „...v súvislosti s prípravou nového lesoparku medzi Veľkým a Malým Draždiakom v Petržalke magistrát rokuje so Štátnymi lesmi v záujme získania lesov do svojho majetku tak, aby sa lesy v tejto lokalite scelili v prospech hlavného mesta.“ Podľa jej ďalších informácií rokovania majú pozitívny priebeh a hlavnému mestu sa už podarilo dosiahnuť vzájomnú dohodu o takomto zámere.

Riešením, ktoré reálne pripadá do úvahy, je výmena lesov v okolí Draždiaka, ktoré patria do vlastníctva Štátnych lesov, za lesy vo vlastníctve hlavného mesta, hovorkyňa však nešpecifikovala, o ktoré porasty by mohlo ísť. Vybudovanie približne 50-hektárového lesoparku medzi Draždiakmi je jednou z nosných úloh hlavného mesta v tomto volebnom období a svojho času táto snaha vyvolala značnú nevôľu medzi občanmi Petržalky i mesta, argumentujúcich tým, že taký charakter tento les už má. Magistrát preto už dal aj spracovať urbanistickú štúdiu mestský lesopark Draždiak.

Urbanistická štúdia bude vypracovaná v mierke 1:1000 a na rokovanie mestského zastupiteľstva by sa mala dostať v priebehu prvého polroka budúceho roku.

(gub)

Páčil sa vám článok?