S úpravou okolia Carltonu sa začne v auguste

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto sa pripravuje na realizáciu prvej etapy úpravy Hviezdoslavovho námestia. Práce sa zamerajú na časť námestia od budovy SND po Strakovu ulicu. Starosta Andrej Ďurkovský predpokladá, že rekonštrukcia sa začne v auguste tohto roku.

Dodržanie tohto termínu podmieňuje dokončenie výstavby hromadnej podzemnej garáže pred Hotelom Carlton a úprava povrchu nad garážou do pôvodného stavu. Zástupcovia hlavného kontraktora rekonštrukcie hotela - belgickej spoločnosti COTECNO - sú presvedčení, že od konca júla bude možné podzemnú garáž užívať.

Na úpravu Hviezdoslavovho námestia sa pripravuje projekt, ktorého autorom je projektant rekonštrukcie Hotela Carlton Vladimír Vršanský. V druhej etape sa zrekonštruuje časť námestia od Strakovej ulice po Hotel Danube a v záverečnej etape Mostová ulica vrátane koľajového zvršku električkovej trate. Investor rekonštrukcie hotela i predstavitelia Starého Mesta však najprv budú musieť presvedčiť magistrát a dopravný podnik, aby túto stavbu považovali za jednu z prioritných.

Podľa slov Michela Hanscha, projektového manažéra COTECNO, Belgičania už zaplatili DPB 600 tisíc korún za používanie komunikácie na Mostovej ulici pre nákladné vozidlá stavby. Preto očakávajú, že samospráva hlavného mesta za tieto peniaze urýchlene vypracuje projektovú štúdiu, ktorá bude riešiť nielen vedenie električkovej trate Mostovou ulicou, ale aj vytvorenie priestoru pre hlavný vchod do Reduty. To by zároveň umožnilo definitívne predĺžiť korzo v jeho pôvodnej trase až k dunajskému nábrežiu.

Podľa starostu A. Ďurkovského je dohoda o úprave bezprostredného okolia Hotela Carlton v záujme samotného investora a prevádzkovateľa hotela, mesta a mestskej časti, ktorí môžu s pomocou belgického investora konečne vrátiť niekdajšej slávnej bratislavskej promenáde kvalitnejšiu podobu. Stať by sa tak malo do otvorenia hotela, ktoré bude v máji 2001. Náklady na I. etapu úpravy námestia po Strakovu ulicu Staré Mesto vyčíslilo na 15 miliónov korún.

(miv)

Páčil sa vám článok?