Na Pavlovičovej ulici chcú postaviť bytovku a hotel

11.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na Pavlovičovej ulici na Trnávke by sa ešte v tomto roku mala začať výstavba polyfunkčného domu, v ktorého jednej časti majú byť byty a druhá má slúžiť ako štvorhviezdičkový hotel.

Územie, na ktorom sa má stavať, je čiastočne zastavané nevyužívaným objektom bývalej materskej školy, ktorý má byť v rámci výstavby asanovaný, v blízkosti je budova stredného odborného učilišťa.

Architektonické riešenie spočíva v tom, že obe časti - bytová i hotelová - majú mať spoločnú trojpodlažnú základňu. V dvoch podzemných podlažiach je navrhnutých 134 parkovacích miest určených pre obyvateľov bytového domu, pre zamestnancov a návštevníkov hotela. Časť prvého nadzemného podlažia je určená ako pešia zóna pre obyvateľov bytovej časti a hotela, časť má slúžiť na parkovanie.

Zo spomenutej základne majú na zmenšenom pôdoryse vyčnievať dve samostatné vyvýšené časti hotela a bytovky. V hotelovej časti je navrhnutá reštaurácia s kapacitou asi 100 stoličiek a kaviareň, na druhom nadzemnom podlaží má byť prednášková sála, rokovacie priestory a wellness centrum. Na treťom až šiestom podlaží hotelovej časti má byť 39 dvojposteľových izieb, tri jednoposteľové a tri apartmány s kapacitou 88 osôb.

Bytová časť objektu má mať deväť nadzemných podlaží a má v nej byť spolu 32 bytov rôznej veľkosti, od dvojizbových až po štvorizbové. Všetky byty majú mať balkóny alebo lodžie. Začatie výstavby sa predpokladá v októbri tohto roka, jej ukončenie sa plánuje o dva roky neskôr.        

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Pavel Achberger
Páčil sa vám článok?