Na Mierovej ulici má byť polyfunkčný komplex

2.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Prievoze medzi Mierovou a Gagarinovou ulicou by sa ešte v tomto roku mala začať výstavba polyfunkčného komplexu, ktorého súčasťou budú aj tri výškové dominanty.

Na mieste, kde sa má stavať, v súčasnosti stojí Obchodné centrum Mierová, v ktorom sú veľkopriestorové predajne Mountfield a ZOOdom, okrem toho tu je jeden rodinný dom, ktorý je pozostatkom pôvodnej zástavby starého Prievozu. Od Kaštieľskej ulice pozemok oddeľuje parcela, na ktorej má v budúcnosti vyrásť ďalšia výšková budova. Zámer ráta s odstránením existujúcich budov a ich nahradením novou zástavbou.

Polyfunkčné centrum Mierová bude pozostávať z dvoch dvojpodlažných objektov, z ktorých budú vyrastať tri veže, z toho jedna, 12-podlažná veža A, má lemovať Mierovú ulicu a ďalšie dve, 16-podlažné, veža B a veža C, Gagarinovu ulicu. V dvojpodlažnej časti sú na prízemí navrhnuté obchody a na prvom podlaží kancelárie, vo veži A a C majú byť byty, vo veži B apartmány slúžiace na prechodné ubytovanie hotelového typu.

Veže sú riešené veľmi podobne, v každej z nich majú byť byty, resp. apartmány rôznej veľkosti, od dvojizbových po štvorizbové, pričom na najvyššom podlaží by mali byť atypické byty (apartmány) s rozsiahlymi terasami. Navrhnuté architektonické riešenie ráta s členitými, farebne a materiálovo rôznorodými fasádami.

Pod komplexom budú dvojpodlažné podzemné garáže s 298 parkovacími miestami, ďalších dvanásť miest na parkovanie bude vonku. Komplex bude dopravne napojený na Mierovú i Gagarinovu ulicu, pričom na Gagarinovej sa vytvorí aj nová nika pre zastávku hromadnej dopravy (pre Dopravný podnik Bratislava i SAD).

Vo vnútrobloku sa podľa architektonického návrhu ráta s vytvorením oddychovej zóny. Ukončenie výstavby polyfunkčného komplexu je naplánované na október 2009.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - PD Projekt
Páčil sa vám článok?