Namiesto múzea bude pod hradom nová rezidencia

20.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na mieste nedostavanej stavby Múzea revolučných tradícií na Židovskej ulici vznikne nová stavba - Rezidencia Hradný vrch, v ktorých budú luxusné byty a obchody.

Majiteľom pozemku, na ktorom sa uskutoční výstavba Rezidencie Hradný vrch, je spoločnosť Urbia ETA, s.r.o., člen Urbia Holding. Vchod bude vytvorený zo Skalnej ulice. Rezidencia Hradný vrch je ďalším projektom spoločnosti Urbia, ktorý podľa autorov projektu prináša spojenie moderného bývania a historického prostredia bratislavského podhradia. Rezidencia Hradný vrch podľa ich názoru upúta modernou, ale nevtieravou architektúrou a použitými prírodnými stavebnými materiálmi ako tehla, drevo a prírodný kameň.

Komplex bude pozostávať z troch bytových blokov a piatich poschodí. Prízemie budú tvoriť obchodné priestory v celkovej rozlohe viac ako 800 štvorcových metrov a budú určené na predaj. Celkovo sa počíta s 30 luxusnými bytmi od 72m2 do 215m2, prevažne s balkónom alebo terasou. K dispozícii bude osem dvojizbových, dvanásť trojizbových, sedem štvorizbových a tri päťizbové byty. Všetky budú určené na predaj do osobného vlastníctva. Budúci obyvatelia si budú môcť podľa vlastných predstáv upraviť dispozičné riešenia, ako aj výber materiálov.

Celkový obytný priestor predstavuje približne 4000 štvorcových metrov, z toho balkóny a terasy tvoria takmer tretinu. Výnimočnosťou bytov budú vysoké okná francúzskeho typu, ktoré poskytnú majiteľom vzdušnosť a dokonalé presvetlenie bytu, ako aj neopakovateľný pohľad na historické centrum mesta. Investor pri projektovaní myslel najmä na spojenie exkluzívneho bývania spojeného s priamym kontaktom s prírodou. Preto sú parkovacie miesta navrhnuté do dvoch podzemných garáží, čo umožňuje zachovanie zelene v bezprostrednej blízkosti rezidencie. Pre obyvateľov bude k dispozícii 53 parkovacích miest.

Začatie výstavby Rezidencie Hradný vrch sa predpokladá v lete 2007, ukončenie v zime 2008.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Urbia Holding
Páčil sa vám článok?