Na bratislavskom letisku vybudujú nové parkovisko

19.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

V priebehu dvoch mesiacov, od júna do augusta tohto roka, by na letisku malo pribudnúť nové parkovisko pre zamestnancov letiska, leteckých spoločností a dodávateľských firiem.

Bude umiestnené za existujúcim parkoviskom z pohľadu od komplexu letiska medzi dvoma jednosmernými komunikáciami a zeleňou. Bude dlhé 160 metrov a široké 57 metrov, jeho kapacita je navrhnutá v dvoch variantoch - buď 310 alebo 320 vozidiel. Varianty sa odlišujú okrem počtu parkovacích miest aj výmerou plôch vyhradených pre zeleň. Vybudovanie tohto parkoviska umožní zrušenie 140 parkovacích státí na príjazdovej komunikácii k letisku. Zaujímavosťou je, že na okraji parkoviska sú navrhnuté aj nárazníkové zábrany, ktoré majú zabrániť krádežiam áut z neho.

Letisko sa rozhodlo pre vybudovanie parkoviska na ploche budúcej komunikácie, a to z dôvodu, že mešká výstavba parkovacieho domu. Je predpoklad, že po výstavbe parkovacieho domu sa parkovisko na ploche budúcej komunikácie zasa zruší a komunikácia bude slúžiť ako prístup k parkovaciemu domu, k parkoviskám a ako obratisko pred terminálom letiska. Celkové náklady na vybudovanie parkoviska sú 20 miliónov korún. Navrhované parkovisko si nevyžiada náklady na nové pracovné sily, bude použitý systém parkovacích kariet.

(juh)
Páčil sa vám článok?