Vedľa školy má vyrásť budova, aktivisti sú proti

13.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

V blízkosti Bratislavskej súkromnej školy práva sa má stavať ďalšia budova. Občianski aktivisti sú proti, ružinovský starosta Slavomír Drozd sa snaží o zachovanie čo najväčšieho množstva zelene.

Starosta S. Drozd minulý týždeň zorganizoval stretnutie občianskych aktivistov zo združení Ružinovských občianskych iniciatív s predstaviteľmi spoločnosti Ipec, ktorá je investorom plánovanej výstavby polyfunkčného domu pri parku na Tomášikovej ulici.

Spoločnosť Ipec uskutočnila rekonštrukciu vedľajšej budovy (bývalá budova obvodného národného výboru), v ktorej dnes sídli súkromná vysoká škola práva. Investor predstavil predbežný projekt výstavby, ako aj plán na revitalizáciu susedného parku. Polyfunkčný dom bude riešený kaskádovito do výšky 4, 6, 10 až 17 poschodí a park bude revitalizovaný za vyše 30 miliónov korún. Slúžiť bude študentom vysokej školy i celej ružinovskej verejnosti.

Starosta Ružinova S. Drozd predstavil víziu, podľa ktorej by sa územie od bývalého obchodného domu Ružinov na Papánkovom námestí cez Dom kultúry Ružinov premostením až po park Andreja Hlinku a park na Tomášikovej ulici stal centrálnou sociálno-komunikačnou zónou celého Ružinova. Bude v nej nákupno-relaxačné centrum, kultúrny dom, vzdelanostný areál a dve zelené oddychové zóny. Tejto vízii by sa mala prispôsobiť aj výstavba v uvedenej lokalite. Podľa starostu prezentovaný projekt je prístupnejší ako doterajšie návrhy, podľa ktorých sa mal zastavať celý park.

Predstavitelia občianskych iniciatív vyjadrili nesúhlas s plánovanou výstavbou. Starostu S. Drozda vyzvali, aby zorganizoval verejné zhromaždenie obce, na ktorom by si vypočul názor Ružinovčanov na plánovanú výstavbu. Ako nám povedal hovorca ružinovského starostu Maroš Smolec, v stretnutiach investor - občania za prítomností médií bude starosta pokračovať naďalej aj v prípade iných plánovaných projektov.

(juh)
Páčil sa vám článok?