Čoskoro sa začne stavať Apollo Business Center II

9.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Výstavbe administratívnemu komplexu Apollo Business Center II na Prievozskej ulici, ktoré je v súčasnosti najväčším kancelárskym projektom nielen v Bratislave, ale v celej strednej Európe, už nič nestojí v ceste.

V týchto dňoch totiž nadobudlo právoplatnosť stavebné povolenie na zvyšné štyri budovy kancelárskeho komplexu (na prvé dva objekty bolo vydané stavebné povolenie ešte v priebehu minulého roku). Ako nás informoval Miro Sedlák zo spoločnosti HB Reavis Group, ktorá je developerom projektu, všetkých šesť budov tvoriacich biznis centrum Apollo Business Center II dokončia v auguste 2009.

Nové biznis centrum sa bude rozprestierať na území, kde kedysi stáli Bratislavské automobilové závody, v priestore medzi komplexom Apollo Busines Center I, otvoreným v marci 2005, a päticou administratívnych budov Bratislava Business Center I až V. Na prvom podlaží bude priestor pre maloobchod a služby, zvyšné bude tvoriť administratíva. Dve budovy budú mať 16 poschodí, štyri budú sedemposchodové.

Biznis centrum, ktorého koncepcia je podobná ako koncepcia priľahlého Apollo Business Centra I, ponúkne takmer 80-tisíc štvorcových metrov administratívnych priestorov. Priamo uprostred komplexu šiestich budov vznikne oddychová zóna s námestím, fontánou, ale aj množstvom zelene. Podľa predstáv investora má komplex urbanisticky dotvoriť administratívnu štvrť pozdĺž Prievozskej ulice.

Spoločnosť HB Reavis Group pôsobí na slovenskom realitnom trhu už štrnásty rok. Ešte tento rok začne stavebné práce aj na svojom doteraz najväčšom projekte, multifunkčnom komplexe Twin City v hodnote 17 miliárd korún na Mlynských nivách, ktorého súčasťou bude aj nová moderná autobusová stanica, administratívne plochy, hotel, byty, ako aj priestory pre obchody, zábavu, oddych a voľný čas.

(juh)

VIZUALIZÁCIA - HB Reavis Group

Páčil sa vám článok?