V Záhorskej Bystrici pribudne 45 domov

3.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zoskupenie 45 rodinných domov s pracovným názvom Obytný súbor Vlkovka 5 by už v najbližších rokoch malo pribudnúť v severozápadnej časti Záhorskej Bystrice.

Územie, kde sa bude stavať, zo západnej strany susedí s lokalitou Lúka pod Mariankou, ktorú oddeľuje od neho potok, na sever od neho sú plochy poľnohospodárskej pôdy, smerom na juh sa nachádzajú rozvojové plochy lokality Vlkovka 4 a Vlkovka 1.

Spoločnosť Immofin tu pripravuje výstavbu zoskupenia 45 rodinných domov piatich rôznych druhov na parcelách od 350 do 435 metrov štvorcových, dvoch typov rodinných domov s troma bytmi a objektmi občianskej vybavenosti. Rodinné domy majú mať maximálne dve podlažia. Na okraji územia pri potoku majú byť rodinné domy s dvoma plnohodnotnými a jedným ustúpeným podlažím. Mali by tu pribudnúť aj menšie predajne, stravovacie zariadenia, ambulancie, kancelárie a podobne.

Návrh projektu ráta aj s vytvorením možností na šport a relax, mali by tu totiž byť aj ihriská a hracie plochy s možnosťou vybudovania volejbalového, resp. viacúčelového ihriska so zázemím. Dopravné prepojenie obytného súboru je navrhnuté cez cestu na obec Mariánka. Začatie výstavby obytného súboru sa predpokladá v závere tohto roka, jej ukončenie koncom roku 2010.

(juh)

Páčil sa vám článok?