Polycentrum Centrál stále posudzujú

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Stavba polyfunkčného centra Centrál, ktoré by malo vzniknúť rekonštrukciou bývalých rovnomenných kúpeľov, sa bude posudzovať podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie.

Rozhodlo o tom ministerstvo životného prostredia, ktoré zároveň určilo aj rozsah hodnotenia navrhovanej činnosti v troch variantoch. Pripomeňme, že spoločnosť Slovak Property Investment chce z bývalých kúpeľov vybudovať nákupnú galériu s obchodmi a supermarketom, pričom súčasťou jej zámeru je aj vybudovanie sedempodlažného parkovacieho domu za objektom bývalých kúpeľov. Najmä zamýšľaná výstavba parkovacieho domu vyvolala rozsiahle protesty obyvateľov obytných domov na okolitých uliciach a zamestnancov škôl stojacich v blízkosti bývalých kúpeľov, ktorí rozbehli súčasne niekoľko petičných akcií.

Spoločnosť Slovak Property Investment predložila svoj zámer v troch variantoch. Prvý ráta aj s výstavbou inkriminovaného parkovacieho domu, druhý navrhuje vybudovanie podzemného parkovacieho domu pod úrovňou terénu a ďalších parkovacích miest a tretí počíta s veľkým trojpodlažným parkoviskom s jedným nadzemným a dvomi podzemnými podlažiami zo strany Miletičovej ulice. Okrem rekonštrukcie samotných bývalých kúpeľov by si výstavba polyfunkčného centra vyžiadala aj prestavbu ulíc Trnavská - Miletičova, Miletičova - Jelačičova a Metodova - Vajnorská.

Varianty sa od seba odlišujú najmä počtom parkovacích miest a investičnými nákladmi. Ako sa možno dočítať v texte zámeru spoločnosti Slovak Property Investment, zámer zohľadňuje aj požiadavky občanov a občianskych združení. Ako perličku možno dodať, že v zámere sa okrem iného konštatuje, že obnova funkcie kúpeľov nie je reálna, pretože sa rozkradlo všetko pôvodné zariadenie...

Páčil sa vám článok?