Kúpele Centrál začnú prerábať na jeseň

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Schátraný objekt kúpeľov Centrál by mala spoločnosť Slovak Property Investment už na jeseň tohto roku začať prestavovať na polyfunkčné obchodné centrum.

Vyplýva to z informácií z bratislavského magistrátu. Spoločnosť Slovak Property Investment plánuje zdevastovanú budovu premeniť na centrum s prenajímateľnými priestormi pre obchodné prevádzky, služby a administratívu. Adaptáciou objektu kúpeľov vznikne priestor na nové funkcie, členený na viacero výškových úrovní s využitím otvorenia niektorých častí pôvodných stropov, čím vznikne priestorový efekt nákupnej galérie. Na prvom nadzemnom podlaží by mal byť okrem iného supermarket a časť nákupnej galérie, ktorá by bola aj na druhom a treťom podlaží. Na treťom podlaží by mali navyše byť aj prevádzky rýchleho občerstvenia (food court), malé obchodíky a dve veľké predajne s nepotravinárskym sortimentom. Na štvrtom a piatom podlaží by mali byť administratívne priestory a šesť apartmánov. V polyfunkčnom obchodnom centre by malo pracovať dovedna 477 zamestnancov.

Okrem prestavby objektu kúpeľov tu má pribudnúť prístavba sedempodlažného parkovacieho domu s kapacitou 499 parkovacích miest, pôvodné jednopodlažné podzemné parkovisko s kapacitou 115 miest sa zrekonštruuje a doplní o potrebné technické vybavenie. Povrchové parkovisko zo strany Miletičovej ulice sa prestavia na kapacitu 195 miest, ďalšie dve menšie parkoviská s kapacitou 41 a 7 miest budú zo strany Metodovej ulice.

Zámer ráta aj s prebudovaním križovatky ulíc Miletičova - Trnavská cesta a doplnením prepojenia Metodovej ulice na Trnavskú cestu (mal by tak vzniknúť výjazd z centra na Trnavskú cestu v smere na Zimný štadión). Prestavbou križovatky ulíc Miletičova a Trnavská cesta sa docieli možnosť odbočovania z Trnavskej cesty na Miletičovu doľava v smere od Zimného štadióna.

Začatie prác na rekonštrukcii budovy bývalých kúpeľov sa plánuje na september tohto roku, ukončené majú byť v novembri 2003. Prestavba okolitých komunikácií a križovatky by sa mala začať v januári a skončiť v júli 2003. Uvedené termíny je však potrebné brať s rezervou, pretože zámer ešte stále posudzujú príslušné orgány bratislavského magistrátu.

Páčil sa vám článok?