Na Papraďovej postavili nový bytový dom

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Časť Papraďovej ulice oproti obchodnému domu Ružinov dostáva novú tvár. Výstavba polyfunkčného domu, ktorá sa začala v roku 2000, sa dostáva do záverečnej fázy.

V objekte sa nachádza 175 bytov. Náklady na vybudovanie technickej infraštruktúry predstavovali takmer 21 miliónov korún. Vďaka podpore výstavby mestskou časťou a príspevku ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja sa výrazne znížila suma za obytnú plochu nových bytov. V prípade bytov, ktoré pridelila mestská časť, sa cena za meter štvorcový znížila o 3700 korún, v prípade ostatných bytov o 600 korún.

Možnosti výstavby obytných domov v Ružinove sú obmedzené. V tejto lokalite sa totiž nenachádza žiaden voľný pozemok, na ktorom by sa dalo stavať a ak aj áno, nie je majetkom mestskej časti. „Miestne zastupiteľstvo asi pred piatimi rokmi definovalo a schválilo lokality, na ktorých je výstavba možná a vhodná. K nim patrila aj Papraďová. Keďže je v záujme mestskej časti aj naďalej riešiť bytový problém a pomôcť mladým rodinám, zastupiteľstvo schválilo zmluvu medzi mestskou časťou a staviteľom tohto objektu,“ zhrnul pozitívne rozhodnutie starosta Ružinova Pavol Kubovič.

V súčasnosti je prvá časť objektu - blok A dokončená a majitelia nových bytov sa mohli sťahovať už v decembri. Ostatné časti objektu by mali byť ukončené do apríla.

Páčil sa vám článok?