V Ružinove postavia nový obytný komplex

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Najväčšou kapitálovou akciou mestskej časti Ružinov v tomto roku bude dostavba obytného súboru na Vietnamskej ulici, ktorá si vyžiada celkové náklady 43 miliónov korún. O význame tejto investície svedčí fakt, že schválený rozpočet Ružinova na tento rok predstavuje asi 417 miliónov korún.

„Dostavba bude realizovaná z prostriedkov fondu rozvoja bývania,“ uviedla hovorkyňa starostu Ružinova Sabina Zavarská. „V tomto roku mestská časť Bratislava - Ružinov očakáva štátnu dotáciu na realizáciu a dokončenie tejto akcie a zapojenie združených prostriedkov.“

Ďalšie investície, ktoré by mohli zaujímať občanov, sa týkajú predovšetkým dopravy. „V roku 2002 plánuje mestská časť v spolupráci s magistrátom rekonštrukciu križovatky Tomášikova ulica v úsekoch Seberíniho, Nevädzová a Gagarinova ulica, a to združením finančných prostriedkov, pre každú stranu vo výšku 15 miliónov korún,“ konštatovala S. Zavarská. Ako dodala, na opravu diaľnic a ciest je v tomto roku vyčlenených 27,5 milióna korún. Okrem iného sa počíta s rekonštrukciou komunikácií na Doležalovej, Vyšnej a Orieškovej ulici. Na výstavbu a opravu komunikácií a ciest je vyčlenených 32,5 milióna korún.

Zaujímavosťou sú relatívne veľké prostriedky vynaložené na rozvoj ekolo-gickej, teda cyklistickej dopravy. „Realizácia cyklotrasy na Prístavnom moste a cyklistických ciest Bajkalská a lávka Prístavného mosta - nové prístavisko je vyčíslená na štyri milióny korún,“ informovala Sabína Zavarská.

Na údržbu ciest v Ružinove sa použijú tri milióny korún. Ďalších päť miliónov vy sa malo vyčleniť na vybudovanie nových parkovacích miest na uliciach Rumančeková, Muškátová, Narcisová, Bančelova, Súmračná, Jašíkova, Astrová, Klincová, Babuškova, Šándorova a Zálužická.

Páčil sa vám článok?