Pri Zlatých pieskoch má na budúci rok vyrásť gigantické nákupné centrum

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Hypermarkety už Bratislavčania poznajú - v Petržalke blízko seba funguje Tesco a Carrefour, ďalší gigant zo siete Carrefour má svoje sídlo v Polus City Center. Príležitosti na nákup, oddych i zábavu sa tým pre obyvateľov slovenskej metropoly nekončia: ďalšie by malo pribudnúť na exponovanom mieste Bratislavy neďaleko Zlatých pieskov.

V blízkosti cestných ťahov na Nitru a Žilinu, ale prostredíctvom už budovanej diaľnice Mierová - Senecká aj so spojením priamo na Viedeň, pravdepodobne už v budúcom roku vyrastie ďalšie megalákadlo.

Má ísť o komplex nadväzujúci na už existujúce nákupné centrum Shopping Park Soravia. Pozostávať bude z nákupného centra Soravia Palace, ktoré má byť podľa investora ,,najväčším a najmodernejším nákupným centrom na Slovensku“. Akoby superlatívov nebolo dosť, toto centrum má byť prepojené s hypermarketom Tesco, ktorý má podľa zatiaľ neoficiálnych informácií byť čímsi ako ,,vlajkovou loďou“ tohto obchodného reťazca na Slovensku. Inými slovami, na pozemku, ktorý je dosiaľ prázdny, by malo vyrásť čosi, čo ešte Slováci nevideli.

Podobne ako v prípade nákupného centra Au park v Petržalke aj v tomto prípade má ísť z architektonického hľadiska o niečo viac ako bežné obchodné centrum. Soravia Palace navrhli architekti, ktorí projektovali aj centrum Blue Water Park v Londýne. Má ponúknuť nielen možnosti nakupovania a oddychu (v budúcnosti projekt ráta aj s výstavbou aquaparku pri jazere Zlaté piesky, reštaurácií a športového centra), ale aj architektonický zážitok v podobe pobytu v komfortných a pritom útulných priestoroch.

Iba pre úplnosť sa žiada dodať, že v novom komplexe majú byť aj administratívne priestory spĺňajúce medzinárodné štandardy, v ktorých by mali pôsobiť zastúpenia renomovaných spoločností.

(lau)

Páčil sa vám článok?