Business Center Bratislava sa má rozširovať

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Komplex moderných budov bratislavského Business Centra, ktorý v uplynulých rokoch vyrástol na rozhraní Prievozskej ulice, Plynárenskej ulice a Mlynských nív, sa bude ďalej rozširovať. Svedčí o tom predložený zámer spoločnosti Agema - Bratislava Business Center 5 (BBC5).

Zámer počíta s výstavbou komplexu ďalších piatich budov situovaných na severovýchodnom rohu križovania Plynárenskej ulice a Mlynských nív. Na prízemí vzájomne prepojených objektov majú byť obchodné prenajímateľné priestory, reštaurácia s kapacitou asi 400 stoličiek a bistro s kapacitou asi 190 stoličiek. Jednotlivé podlažia majú byť riešené ako veľkopriestory, ktoré umožnia variabilné členenie na administratívne pracoviská. V dvojpodlažnom podzemí, na prízemí a v átriu má byť spolu 775 parkovacích miest.

Svojimi rozmermi bude nový komplex ašpirovať na ďalšiu dominantu okolia: jeho časť orientovaná do Mlynských nív na južnej strane bude mať síce ,,iba“ päť podlaží, ale na severovýchodnom okraji bude výšková dominanta so 14 podlažiami, na vrchole ktorej bude navyše telekomunikačný stožiar. O rozmeroch BBC5 svedčia aj údaje o disponibilnej ploche takmer 63-tisíc štvorcových metrov, z čoho prenajímateľné priestory predstavujú takmer 23-tisíc štvorcových metrov. O veľkosti komplexu napovedajú aj predpokladané náklady na jeho výstavbu, ktoré by mali dosiahnuť okolo poldruha miliardy korún, pričom ďalších asi 40 miliónov si vyžiadajú vyvolané investície.

Podľa informácií z bratislavského magistrátu význam tohto návrhu spočíva okrem iného aj v jeho sanačnom charaktere: ako sa uvádza v dostupných dôvodových správach, ,,výkopom zemín až k báze vodonosných vrstiev sa odstráni sekundárny zdroj znečistenia podzemných vôd, ktorým sú zeminy kontaminované ropnými látkami

Páčil sa vám článok?